Siirry sisältöön

Raportööri-palkinto Yö-yhtyeelle

27.04.2012

Musiikintekijät ja -kustantajat ovat jakaneet kolmannen kerran Vuoden raportööri -palkinnot esimerkillisesti esitysilmoituksensa tekeville.

Esitysilmoitus on Teostolle tehtävä ilmoitus musiikista, jota bändi tai solisti on esittänyt keikallaan. Ilmoitusten perusteella Teosto maksaa esityskorvaukset musiikin tekijöille.

Vuoden raportööri -palkinnon sai tänä vuonna Yö-yhtye. Palkintolautakunnan perusteluista käy ilmi, kuinka Yö on mallikelpoisella esitysraportoinnillaan varmistanut esityskorvaukset säveltäjille, sanoittajille ja sovittajille. Yhtyettä kiitetään huolellisista ja täsmällisistä esitysilmoituksista ja siitä, että he ovat tähdentäneet raportoinnin tärkeyttä myös kiertueillaan esiintyneille nuorille artisteille.

Teostossa pidetyssä juhlatilaisuudessa Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n hallituksen puheenjohtaja Kaija Kärkinen luovutti palkinnon. Kunniakirjan kävivät pokkaamassa Yö-yhtyeen jäsenet Olli Lindholm ja Mikko Kangasjärvi.

”On hienoa, että saadaan olla näyttämässä esimerkkiä kaikille siitä, miten nämä asiat pitää hoitaa viimeisen päälle. Toimimalla oikein saadaan kunnia sinne minne se kuuluu”, Lindholm sanoi kiitospuheessaan.

Vuoden järjestäjä -raportööripalkinnon puolestaan sai Live Nation Finland. Palkinnon nouti Mikko Haapala. Hän totesi lyhyesti, kuinka tärkeää on, että myös konserttien ja tapahtumien järjestäjät raportoivat musiikkitietonsa asianmukaisesti.

Vuoden raportööri -palkinnoilla halutaan kunnioittaa sellaisia esittäjiä ja tapahtumien järjestäjiä, jotka hoitavat musiikkitietojen ja lipputulojen raportoinnin mallikkaasti. Näin varmistetaan, että myös musiikintekijät eli säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat saavat työstään korvauksen. Raportoinnin avulla Teosto ohjaa tekijänoikeuskorvaukset juuri niille henkilöille, joiden tekemiä kappaleita on esitetty julkisesti. Esityskorvaukset ovat musiikintekijälle usein ainoa tulonlähde.

Viime vuonna Vuoden raportööri -palkinnot saivat Suvi Teräsniska ja järjestäjistä Finnish Metal Events. Ensimmäisen kerran palkinnot jaettiin vuonna 2010 Charles Plogmanille ja Seinäjoen Elävän Musiikin yhdistykselle.

Palkintona luovutettujen kunniakirjojen allekirjoittajina ovat Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry, Suomen Säveltäjät ry sekä Suomen Musiikkikustantajat ry.

Kuva: Jakke Nikkarinen

Jaa somessa