Siirry sisältöön

Ravintolan musiikinkäyttölupien lippuhintaraja vuodelle 2023 ja 2024

Musiikkibaari
13.09.2022

Teosto ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ovat sopineet, että seuraavien Teoston musiikinkäyttölupien: Ravintolan kiinteä lupa, live ja Ravintolan kiinteä lupa, äänite lippuhintaraja on 33 euroa 1.1.-31.12.2023 (eniten myydyn lipun verollinen hinta on 33 euroa). 1.1.2024 alkaen lippuhintaraja on 34 euroa (eniten myydyn lipun verollinen hinta on 34 euroa). 

Lippuhintaraja vaikuttaa esityspaikkoihin, joiden yleisökapasiteetti on vähintään 201 henkilöä ja jotka ovat valinneet musiikinkäyttölupiinsa kiinteän hinnoittelun.  

Jos esityspaikassa järjestetään livemusiikin, äänitemusiikin tai karaoken tapahtuma, jonka eniten myydyn lipun verollinen hinta ylittää 33 euroa (2023) / 34 euroa (2024), musiikinkäyttökorvaus on kiinteän hinnan sijaan prosenttiperusteinen.  

Musiikinkäyttöluvat: Ravintolan kiinteä lupa, live ja Ravintolan kiinteä lupa, äänite

  • Luvat on tarkoitettu vakituisissa esityspaikoissa (ravintoloissa, klubeissa, yökerhoissa ja tanssilavoilla) säännöllisesti ja vakituisesti tapahtumia järjestäville toimijoille.  
  • Ravintolan kiinteä lupa, live kattaa livemusiikin (bändien, orkesterien ja sooloartistien) julkisen esiintymisen keikoilla, tansseissa, laulu- ja soittoilloissa.  
  • Ravintolan kiinteä lupa, äänite kattaa äänitemusiikin ja karaoken julkisen esittämisen diskoissa, tansseissa ja vastaavissa tapahtumissa, joissa musiikki soitetaan levyltä tai muulta tallenteelta tai laitteelta.  
  • Kummankin luvan hinta määräytyy esityspaikan asiakaspaikkamäärän eli yleisökapasiteetin ja kalenterivuoden aikana järjestettävien live- tai äänitemusiikin tapahtumien lukumäärän mukaan. Luvilla on kuitenkin minimihinta.  
  • Kummassakin luvassa käytetään niin sanottua lippuhintamekanismia: kun esityspaikan yleisökapasiteetti on yli 200 henkeä ja tapahtuman eniten myydyn pääsylipun verollinen hinta ylittää tietyn rajan, siirrytään käyttämään luvan hinnaston mukaista prosenttikorvausta.  
Jaa somessa