Siirry sisältöön

Riku Salomaa uudeksi jäseneksi Teoston hallitukseen

17.05.2023

Teoston sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 17.5.2023 Crowne Plazassa Helsingissä ja etäyhteydellä. Kokouksessa hyväksyttiin Teoston toimintakertomus ja tilinpäätös ennätykselliseltä vuodelta 2022. Lisäksi valittiin Teoston hallitus, johon uudeksi jäseneksi valittiin kustantajien edustajana Riku Salomaa.

Teoston jäsenkokous on yhdistyksen ylin päättävä elin, jossa jäsenet päättävät toiminnan linjauksista ja nimittävät hallituksen. Vuodesta 2020 alkaen kokous on järjestetty fyysisen kokouksen rinnalla myös etäyhteydellä. Läsnäkokous pitää kuitenkin pintansa: paikan päälle Helsinkiin oli saapunut yli sata Teoston päättävää jäsentä.

Kevätkokouksessa hyväksyttiin virallisesti Teoston vuoden 2022 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä avoimuusraportti. Teoston keräämät kokonaiskorvaukset musiikin käytöstä kasvoivat vuonna 2022 kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 80,7 miljoonaan euroon ja kokonaisjako musiikin tekijöille ja kustantajille kasvoi peräti 16 prosenttia 70,3 miljoonaan euroon.

Hallituksen kokoonpano

Musiikkikustantaja Tommi Tuomainen jätti Teoston hallituksen toukokuusta 2023 alkaen. Vuodesta 2012 hallituksessa istunut Tuomainen on lisäksi toiminut pitkään Teoston hallituksen varapuheenjohtajana. Hänen tilalleen Teoston hallitukseen valittiin musiikkikustantajien edustajana Nordic Music Partnersin toimitusjohtaja Riku Salomaa.

Salomaa on työskennellyt sekä Nordic Music Partnersin että tuotantoyhtiö Fried Musicin toimitusjohtajana vuodesta 2020. Kansainvälistyvien ja kasvavien yhtiöiden liiketoiminnan lisäksi Salomaalla on vahva kokemus musiikkiviennistä, jonka parissa hän on työskennellyt vuodesta 2009 ensin Music Export Finlandissa, sittemmin Music Finlandissa. Salomaa on myös Teoston jäsenjärjestön Suomen Musiikkikustantajien hallituksen jäsen.

TEOSTON HALLITUS KAUDELLA 2023-2024:

  • Säveltäjä Antti Auvinen, jatkaa puheenjohtajana
  • Kevyen musiikin tekijä Maija Ruuskanen
  • Kustantaja Saara Konttinen
  • Kevyen musiikin tekijä Iisa Pajula
  • Musiikin tekijä Jiri Kuronen
  • Kustantaja Riku Salomaa
Jaa somessa