Siirry sisältöön

Suomalaismepit saivat musiikintekijän kummikseen

24.09.2014

Teoston Kulttuurikummi-hankkeen käynnistys keräsi keskiviikkona Brysseliin merkittävän joukon suomalaisia musiikin tekijöitä ja europarlamentaarikkoja.

Hankkeen tavoitteena on saattaa yhteen poliittiset päättäjät ja musiikintekijät keskustelemaan ajankohtaisista ja luovalle alalle tärkeistä kysymyksistä.

”Kulttuurikummius avaa niin MEPeille kuin kansanedustajillekin mahdollisuuden tutustua lähietäisyydeltä musiikintekijöihin ja heille ajankohtaisiin tärkeisiin kysymyksiin. Tällainen suora yhteys politiikan ja luovan alan välillä on entistäkin tärkeämpi tässä monimutkaistuvassa ja alati muuttuvassa maailmassamme”, toteaa Teoston puheenjohtaja Kim Kuusi.

”Tekijänoikeushallintoa koskeva sääntely kumpuaa tällä hetkellä paljolti EU:sta käsin. Yleiseurooppalainen sääntely lisääntyy, mikä on monissa kysymyksissä, kuten laittoman kopioinnin vastaisessa taistelussa, hyvä. Kaikissa tekijänoikeuskysymyksissä yleiseurooppalaisuus ei kuitenkaan ole automaattisesti se ainoa lääke”, sanoo kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Teoston Kulttuurikummi-tilaisuus oli osa Brysselissä järjestettyä euroopanlaajuista Meet the Authors –tapahtumaa. Tekijäjärjestöjen kattojärjestön Gesacin organisoimassa tapahtumassa europarlamentaarikot, komission edustajat ja musiikintekijät eri puolilta Eurooppaa pääsivät luotaamaan kulttuurialojen tilaa ja tulevaisuutta Euroopan tasolla.

Europarlamentin kummiparit ovat:
Heidi Hautala – Olavi Uusivirta
Liisa Jaakonsaari – Jani Uhlenius
Anneli Jäätteenmäki – Riikka Talvitie
Miapetra Kumpula-Natri – Kaija Kärkinen
Merja Kyllönen – Juha Tikka
Sirpa Pietikäinen – Kim Kuusi
Olli Rehn – Tommi Läntinen
Petri Sarvamaa – Kimmo Hakola
Sampo Terho – Heikki Elo
Nils Torvalds – Olli Virtaperko
Paavo Väyrynen – Eija Hinkkala
Henna Virkkunen – Antti Kleemola

Kulttuurikummi-hanke käynnistettiin eduskunnassa vuonna 2009. Hankkeen puitteissa yli 160 kansanedustajalla on ollut oma henkilökohtainen musiikkikumminsa. Europarlamentissa kummiparit muodostettiin nyt toista kertaa.

Lisätietoja:
Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tomi Korhonen, Teosto
puh. 050 4499 575, tomi.korhonen@teosto.fi

Jaa somessa