Siirry sisältöön

Suru on kunniavieras oli soitetuin kotimainen kappale vuonna 2014

06.07.2015


Suru on kunniavieras
oli Suomen soitetuin kappale vuonna 2014 Teoston keräämien esitystietojen mukaan. Jukka Immosen, Mariskan ja Jenni Vartiaisen tekemää kappaletta esitettiin kaikkiaan noin 9 400 kertaa radiossa, tv:ssä ja elävän musiikin keikoilla. Teoksen kustantajia ovat Jalat taivaassa oy, Jenique oy sekä Sony/ATV Music Publishing Scandinavia.

Kappaletta käytettiin myös kotimaisen Mustat lesket -draamasarjan ennakkomainonnassa.

Soitetuimpien kappaleiden lista vaihtelee jonkin verran esityskanavien ja –medioiden mukaan.

Kaupallisten radioiden kymmenen soitetuimman kappaleen listalle sijoittui neljä kotimaista teosta: Kylmästä lämpimään, Suru on kunniavieras, Kuka sen opettaa ja Aito rakkaus.

Ylen radiokanavilla kotimaisista soi eniten vuoden 2014 UMK-kilpailussa valittu euroviisukappale Something better sekä Näkymätön tyttö ja Kuka tahansa kelpaa. Elävän musiikin tilaisuuksissa puolestaan kuultiin ikisuosikki Paratiisia, joka on ollut tanssipaikkojen esitetyin kappale vuodesta 2000.

Ulkomailla esitettyjen sävellysten kärkilistaa ovat vuosittain hallinneet Sibeliuksen teokset, mutta kymmenen joukkoon mahtui vuonna 2014 myös rock- ja tanssimusiikkia (kappaleet In the Shadows ja Sandstorm).

Tanssipaikoilla ja keikoilla soi suomalainen musiikki

Vuonna 2014 kaikesta Suomessa esitetystä musiikista noin 61 prosenttia oli kotimaista.  Vaikka kotimainen musiikki on hyvin edustettuna elävän musiikin tilaisuuksissa, sen osuus radiossa ja televisiossa on kuitenkin vähäinen.

Kaupallisten radioiden soittamasta musiikista 27 prosenttia oli kotimaista, kun taas Ylen radiokanavilla osuus oli 40 prosenttia. Televisiossa kotimaisen musiikin osuus oli vuonna 2014 vain 13 prosenttia.

Tanssi- ja keikkabändien esittämästä musiikista 80 prosenttia oli kotimaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien tekemää. Konserteissa esitetystä musiikista 75 prosenttia ja festivaalien musiikista 72 prosenttia oli kotimaista.

Tiedot soitetuimmista kappaleista perustuvat ilmoituksiin, joita Teosto saa tilaisuuksien järjestäjiltä, radio- ja tv-yhtiöiltä ja esiintyjiltä. Teosto maksaa sekä koti- että ulkomaisille musiikin tekijöille ja kustantajille korvaukset heidän teostensa käytöstä ilmoitusten perusteella.

Tutustu vuoden 2014 esitetyimpien kappaleiden tekijöihin

Jaa somessa