Siirry sisältöön

Tallennusoikeuksien hallinnointimalli 1.4. alkaen

29.03.2017

NCB:n yleiskokous päätti 22.3.2017, että NCB siirtyy 1.4.2017 alkaen käyttämään tanskalaisen tekijänoikeusjärjestön Kodan palveluita tallennusoikeuksien lisensoinnissa ja hallinnoinnissa. Päätöksen myötä NCB säilyy itsenäisenä juridisena organisaationa, mutta sillä ei ole omaa operatiivista toimintaa tai työntekijöitä.

Yleiskokous päätyi nyt valittuun organisointimalliin seuraavista syistä:

  • Säilyttämällä NCB juridisena organisaationa varmistetaan tallennusoikeus- ja lisensointisopimusten voimassaolo ja jatkuvuus
  • Kodan kanssa tehty palvelusopimus varmistaa parhaalla mahdollisella tavalla musiikin tekijöiden ja kustantajien NCB-palveluiden jatkumon ja NCB:n avaintyöntekijöiden siirtymisen Kodaan.

Muutoksella ei ole merkittävää vaikutusta musiikintekijöille, -kustantajille tai kansainvälisille tekijänoikeusjärjestöille tarjottaviin palveluihin.

Suomenkielinen asiakaspalvelu

NCB:n muutosprojektin tarkoituksena on ollut tehostaa toimintaa ja parantaa NCB:n toimintaedellytyksiä. Teoston tavoitteena on ollut myös turvata tallentamisoikeuksien suomenkielinen asiakaspalvelu.

Koko suomenkielinen NCB-asiakaspalvelu keskitetään Teostoon 1.4.2017 alkaen. Puhelinasiakaspalvelussa keskitytään pääasiassa AV-alueen kertalupien myyntiin. Äänitetuotannon kertalupien osalta asiakkaat ohjataan NCB:n sähköiseen lupapalveluun.

Jaa somessa