Siirry sisältöön

Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun finalistit julkaistu – Teosto mukana kilpailun kumppanina

22.05.2024

Kesällä 2024 Seinäjoen Tangomarkkinoilla palkitaan perinteisesti tangon sävellys- ja sanoituskilpailun voittaja.  Teosto on tänäkin vuonna mukana kilpailun kumppanina. Kilpailun kovatasoisesta osallistujajoukosta on nyt valittu viisi tangoa finaaliin.

Teosto jatkaa työtään monimuotoisen uuden musiikin edistämiseksi. Kumppanuus Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun kanssa alkoi kesällä 2023 ja jatkuu myös tänä vuonna.

”Teostolle on tärkeää, että suomalainen musiikki säilyy monimuotoisena, uutta musiikkia syntyy ja alalle tulee myös uusia tekijöitä. Tango on perinteikäs ja rakastettu musiikinlaji, joka sävellys- ja sanoituskilpailun myötä on osoittanut myös uudistumiskykynsä”, sanoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen.

Seinäjoen Tangomarkkinat sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ovat järjestäneet sävellys- ja sanoituskilpailun jo ensimmäisistä tangomarkkinoista, vuodesta 1985 lähtien. Kaikille avoimeen kilpailuun osallistutaan ennen julkaisemattomalla tangolla, jonka tulee soveltua joko naisen ja/tai miehen laulettavaksi.

Kilpailu on säilyttänyt suosionsa musiikin tekijöiden joukossa. Tänä vuonna kisaan saapui peräti 131 kisaehdotusta. Niistä on nyt julkaistu viisi finalistia, jotka ovat:

  • Huomenna (säv. Minna Miettinen, san. Taina Laane)
  • Jälkeenpäin (säv. Matti Paatelma, san. Mirkka Paajanen)
  • Kiellät kolme kertaa (säv. Toni Nygård, Jussi Rasinkangas, san. Toni Nygård, Jussi Rasinkangas, Lotta Salonen)
  • Tänä yönä (säv. S. Torniainen, san. K. Kaitapolku)
  • Uusi alku (säv. & san. Aleksi Autere).

Voittajan valitsee asiantunteva tuomaristo, jossa ovat vuonna 2024 harmonikkataiteilija ja laulaja Jonna Pirttijoki, Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki sekä vuoden 1999 Tangokuningas Petri Hervanto. Tuomariston puheenjohtajana toimii muusikko, säveltäjä ja tuottaja Petri Somer.

”Tuomaristo halusi löytää finaaliin mahdollisimman monipuolisen otannan uusia kappaleita – joukossa on uudenlaisia, jopa modernejakin, sävyjä sekä myös perinteitä kunnioittavaa ja traditionaalisempaa poljentoa. Jokaista finaaliin valittua kappaletta yhdistää korkea ammattitaito, muodon hallinta sekä avoin mahdollisuus monenlaisille tulkinnoille ja sovituksille”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Petri Somer.

Sävellys- ja sanoituskilpailun voittaja julkistetaan 10.7.2024 ja sen ensiesitys on Tangomarkkinoiden lauantain pääkonsertissa 13.7.2024. Lue lisää Tangomarkkinoiden sivuilta.

Jaa somessa
Lue lisää