Siirry sisältöön

Tanssiorkesteri Sinitaivaalle Vuoden raportoija -tunnustus

05.09.2018

Musiikintekijät ja -kustantajat jakoivat tänään Vuoden raportoija –tunnustuksen tanssiorkesteri Sinitaivaalle. Musiikkialan tunnustus ja 2000 euron palkintosumma myönnettiin yhtyeelle ja sen jäsenille heidän ansiokkaasta toiminnastaan elävän musiikin saralla: Sinitaivas on esimerkillisesti huolehtinut esitetyn musiikin raportoinnista Teostolle ja varmistanut työllään, että Teosto voi kohdentaa esityskorvaukset oikein kappaleiden tekijöille.

Keikkojen raportoinnilla on tärkeä merkitys musiikintekijöille, sillä artistien ja bändien lähettämien tietojen avulla Teosto maksaa korvauksia esitettyjen kappaleiden alkuperäisille tekijöille. Monet säveltäjät ja sanoittajat eivät esiinny itse lainkaan, joten elävän musiikin korvaukset ovat heille tärkeää tuloa.

Tavaramerkkinä monipuolinen ohjelmisto

Sinitaivas on tuttu näky keikkapaikoilla ympäri Suomen ja yksi maamme suosituimmista tanssiorkestereista. Yhtyeen ura sai vauhdikkaan alun Viihdyttäjä 2007 -kilpailusta, jonka voiton myötä Sinitaivas kiinnitettiin Kesäillan valssi -ohjelman kiertuebändiksi. Parhaimmillaan yhtye on tehnyt 200 esiintymistä vuodessa.

Sinitaivas on saanut tunnustusta suomalaisten tanssiharrastajien suosikkibändinä ja yhtye on palkittu Vuoden Tanssittaja -palkinnolla.

Yhtyeen musiikin taustalla vaikuttaa nimekkäitä biisintekijöitä, muun muassa Pekka Laaksonen, Sanna Korkee, Esa Nieminen, Tommi Kalenius ja Johanna Vuoksenmaa.

”Panostamme laadukkaaseen soittamiseen ja laajaan ohjelmistoon. Soitamme uutta ja omaakin materiaalia ja vanhoihin biiseihin pyrimme tuomaan aina jotakin omaa mukaan. Suunnittelemme ohjelmistoa sen mukaan, että ilta olisi tanssijoille mahdollisimman monipuolinen”, kertoo Sinitaivas-yhtyeen Juha-Matti Ahola.  

Elävällä musiikilla riittää yleisöä

Vuoden raportoija -tunnustuksen Sinitaivas sai arvokkaasta työstään musiikintekijöiden hyväksi.

”Tunnustus tuntuu hyvältä. Meille on tärkeää, että biisintekijät saavat korvauksen työstään. Ja on hienoa, että tanssi- ja lavakulttuuri elää Suomessa vahvana. Tanssiravintoloiden määrän vähentymisen myötä sunnuntait ovat keikkakalenterin kannalta yhtä tärkeitä elleivät tärkeämpiä kuin perjantait”, toteaa Juha-Matti Ahola. Hän kertoo, että yhtyeen ensi vuoden kalenteri alkaa kuta kuinkin olemaan jo esityspäivien osalta varattu.

Tunnustuspalkinnon Sinitaivaalle antoivat Teosto, Suomen Säveltäjät ry, Suomen Musiikintekijät ry ja Suomen Musiikkikustantajat ry.

Vuoden raportoija -tunnustuksella halutaan kunnioittaa sellaisia esittäjiä ja tapahtumien järjestäjiä, jotka hoitavat esitetyn ohjelmiston ja lipputulojen raportoinnin mallikkaasti.

Edellisinä vuosina Vuoden Raportoija -tunnustuksen ovat saaneet mm. Saija Tuupanen, Pekkaniskan pojat, Suvi Teräsniska, Yö-yhtye, Markku Aro ja Marko Maunuksela.

Tunnustus jaettiin Suomen Musiikkikustantajien tilaisuudessa, jossa palkinnot jaettiin myös seuraavissa kategorioissa: vuoden biisi, vuoden vientiteko, vuoden etno-musiikin tekijät, vuoden taidemusiikin säveltäjä ja kevyen musiikin tekijä.

Katso Teoston Keikkakartta -sovelluksesta missä päin suomea keikkaillaan eniten!

Teostolle tehtyjen esitysilmoitusten mukaan vuonna 2017 Suomessa soitettiin kaikkiaan 71 060 keikkaa. Keikkojen määrä kasvoi edellisvuodesta huomattavasti, sillä vuonna 2016 Teostolle ilmoitettiin 62 511 keikkaa. Eri maakuntien, kaupunkien ja kuntien keikkatilastoja voit tutkia lähemmin Keikkakartta-sovelluksessamme.

Kuva ylhäällä: Markku Rintala

Jaa somessa