Siirry sisältöön

Teemu Pitkänen aloittanut lakimiehen tehtävissä

04.06.2018

Kuka olet ja mitä tulit Teostolle tekemään?

Olen Teemu Pitkänen, 34-vuotias espoolainen perheenisä ja musiikin ystävä. Aloitin toukokuussa Teostolla lakimiehen tehtävissä.

Missä ja minkä asioiden parissa olet työskennellyt aikaisemmin?

Teostolle siirryin Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:stä (TTVK).  Työtehtäviini kuuluivat erilaiset ja -laajuiset tekijänoikeudenloukkauksiin liittyvät valvontatoimet oikeudenkäynteineen, yleinen tekijänoikeudellinen neuvonta sekä luennointi ja koulutus oppilaitoksille ja viranomaisille. Ehdin olla TTVK:lla vajaat kaksi vuotta.

Aiempaa työkokemusta minulla on määräaikaisten jaksojen myötä useasta Suomen suurimmasta liikejuridiikan asianajotoimistosta. Lisäksi olen toiminut tuote- ja myyntipäällikkönä ohjelmistotuotteita ja konsulttipalveluita tarjoavassa yrityksessä. Tekijänoikeuskentällä aikaisempiin työnantajiini kuuluu myös Gramex. 

Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri (OTM, Lapin yliopisto), BBA-tradenomi (Haaga-Helia AMK) ja kauppatieteiden maisteri (Hanken).

Mikä sai sinut kiinnostumaan avoinna olevasta paikasta ja Teostosta työpaikkana?

Olen pitkään tuntenut vahvaa vetoa kotimaista tekijänoikeuskenttää kohtaan, sillä koen musiikin ja kulttuurin valtavan tärkeiksi asioiksi elämässä yleisesti. On ilo saada tehdä töitä juridiikan parissa edustaen musiikin tekijöitä – eli sitä nimenomaista lähdettä, joka sisällön luo. Olin erittäin innoissani kuullessani Teostolla vapautuneista juristin työtehtävistä ja laitoin hakemuksen välittömästi matkaan.

Miltä ensimmäiset päivät Teostossa ovat tuntuneet ja mitä erityisesti odotat uudelta työltäsi ja työkavereiltasi?

Vastaanotto on ollut oikein mukava ja lämmin. Teosto vaikuttaa hyvältä ja kannustavalta työpaikalta, ja minulla on edessä paljon uutta opittavaa. Odotankin oppivani uusissa työtehtävissäni uuden lähestymiskulman kotimaisten tekijänoikeusmarkkinoiden mahdollistamiseen, kehittämiseen ja tukemiseen, kehittyen siten edelleen tekijänoikeuden ammattilaisena. Työkavereiltani toivon tukea ja neuvoa, yhteisöllisyyttä sekä mukavia hetkiä yhdessä.

Mitä teet vapaa-ajallasi? 

Tärkeimmät vapaa-ajan harrastukseni ovat musiikki, liikunta ja lukeminen. Soitan kitaraa ja nautin erityisesti rock- ja metallimusiikista. Liikunnan osalta harrastuksiini kuuluvat kuntosali, uinti ja juoksu. Lukemisen osalta tartun useimmiten filosofiaa tai psykologiaa koskeviin teoksiin. Penkkiurheilulajina parhaiten toimii jalkapallo!
 

Jaa somessa