Siirry sisältöön

Tekijänoikeuksien uudistuksia pohditaan EU:ssa – vaikuta ja vastaa kyselyyn

22.01.2014

Euroopan unionissa on käynnissä tekijänoikeussääntelyn uudistamisprosessi, jonka osana Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen. Kuulemisella halutaan kerätä mahdollisimman kattavasti eri sidosryhmien näkemyksiä ja toiveita tekijänoikeuksista. Näkemyksiä kerätään verkkokyselyllä, joka löytyy komission verkkosivuilta. Kysely on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Kyselyssä käsitellään hyvin laajasti tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä. Käytännössä kysymykset ja siitä seuraavat mahdolliset lainsäädännön uudistukset muokkaavat tekijöille kertyvien tekijänoikeustulojen määrää sekä tekijänoikeudellista toimintaympäristöä. Siksi onkin tärkeää, että niin tekijänoikeusjärjestöt kuin yksittäiset oikeudenomistavat vastaavat kyselyyn ja ottavat aktiivisesti kantaa tärkeään keskusteluun, jonka vaikutukset heijastuvat lähivuosina niin EU:n kuin Suomenkin tasolle.

Kaikkiin kysymyksiin ei ole välttämätöntä vastata vaan halutessaan kyselyyn voi osallistua vastaamalla vaikka yhteen yksittäiseen kysymykseen. Teosto ja sen eurooppalainen kattojärjestö GESAC vastaavat kyselyyn tammikuun aikana. Kaikki saapuneet vastaukset julkaistaan komission nettisivuilla.

Kyselyyn pääsee vastaamaan komission verkkosivuilla 5.2.2014 asti.

Lisätietoa komission julkisesta kuulemisesta:

Linkki konsultaatioilmoitukseen

Käytännön ohjeet kyselyyn vastaamiseen sekä komission konsultaatiopaperi eri tiedostomuodoissa

Kysely pdf-muodossa

Jaa somessa