Siirry sisältöön

Teosto ja MaRa ry sopimukseen majoitus- ja ravintola-alan musiikin tekijänoikeuskorvauksista

26.03.2012

Musiikintekijöitä edustava Teosto ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ovat sopineet majoitus- ja ravintola-alalla esitettävän elävän musiikin ja mekaanisen tanssimusiikin sekä karaoken tekijänoikeuskorvauksia koskevista hinnastoista. Samalla päättyivät vuodesta 2006 toimialaa vaivanneet hinnoitteluerimielisyydet.

Toimialatasolla neuvoteltu ratkaisu turvaa vakaan toimintaympäristön tulevina vuosina sekä musiikin käyttäjille että musiikin tekijöille.

”Olemme iloisia ja tyytyväisiä ratkaisusta, joka syntyi hyvässä ja rakentavassa yhteistyössä majoitus- ja ravintolatoimialaa kattavasti edustavan MaRan kanssa”, sanoo Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.

”Uusi hinnasto ottaa paremmin huomioon paljon musiikkia käyttävät viihde- ja yöravintolat. Hinnasto on rakennettu koko toimialan kannalta tasapuoliseksi”, toteaa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi.

Teoston hinnastoa sovelletaan vuodesta 2012 eteenpäin. Tuote on aiempaa selkeämpi ja asiakasystävällisempi. Ravintoloiden maksamat esityskorvaukset määräytyvät esityspaikan koon, yleisön määrän, lipputulojen ja tapahtumien lukumäärän perusteella. Osana neuvotteluratkaisua ravintolat ryhtyvät tulevaisuudessa raportoimaan Teostolle tapahtumatietonsa aiempaa tarkemmin. Teosto ja MaRa tiedottavat asiakkailleen tulevien viikkojen aikana sopimuksen käytännön vaikutuksista.

Lisätietoja:
– kumppanuuspäällikkö Petri Kiiski, (09) 6810 1246, 040 847 6420
– varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi, 040 7367705

Kuva: MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi ja Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Teostossa 26.3.2012.
Kuvaaja: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Jaa somessa