Siirry sisältöön

Teosto kumppanina nykymusiikin Musica nova -festivaalilla – asiaa musiikin merkityksestä ja säveltäjän työstä

31.01.2023

Teosto on mukana 1.-12.3.2023 järjestettävällä nykytaidemusiikin Musica nova Helsinki -festivaalilla.  Joka toinen vuosi järjestettävä Musica nova esittelee suomalaiselle yleisölle tuoreinta uutta musiikkia sekä ajankohtaisia kansainvälisiä säveltäjiä. Ohjelmaan kuuluu konserttien, esitysten ja ääni-installaatioteosten lisäksi keskustelutilaisuuksia, joissa sivutaan festivaalin teemaa.  Musica novan teema vuonna 2023 on tunteet ja aistit.

Musiikin monimuotoisuus ja säveltäjän työn esiin tuominen ovat tärkeitä teemoja Teostolle, joka haluaa olla mukana Suomen suurimman nykytaidemusiikin biennaalin ohjelmistossa. Teoston teemat festivaalilla käsittelevät säveltäjän työtä ja sävellysten syntymistä.

Keskustelutilaisuudessa 10.3.2023 klo 16 puhutaan siitä, miten nykysäveltäjän työssä tärkeät tilaussävellykset syntyvät. Keitä ovat tilaajat, millaisen prosessin tuloksena tilaukset tehdään ja miten ne rahoitetaan?

Keskustelemassa ovat Radion sinfoniaorkesterin intendentti Tuula Sarotie, nykymusiikkiyhtye Zagros Ensemblen taiteellinen johtaja Petri Komulainen, muusikko Petri Kumela ja säveltäjät Riikka Talvitie ja Tytti Arola. Keskustelutilaisuus järjestetään Helsingin Musiikkitalolla ennen illan konserttia, jossa Radion Sinfoniaorkesteri kantaesittää kapellimestari Anna-Maria Helsingin johdolla Sampo Haapamäen orkesterilaulusarjan. Laulusarja on Yleisradion tilaus, ja sen solistina laulaa Musica nova -festivaalin taiteellinen johtaja Tuuli Lindeberg.


Paneelikeskustelu: Miten sävellystilaukset syntyvät?
Pe 10.3. klo 16.00
Musiikkitalon terassilämpiö, Mannerheimintie 13 a, Helsinki
Vapaa pääsy.

Ilmoittaudu tapahtumaan Musica novan sivuilla.

Jaa somessa