Siirry sisältöön

Teosto luopuu omistuksestaan Artist Exchangessa – yhteistyö ja yhtiön strategia eivät enää vastaa Teoston tavoitteita

09.02.2017

Teosto on päättänyt luopua omistuksestaan startup-yritys Artist Exchangessa. Taustalla on yhtiön perustajien ehdottama ja muiden sijoittajien tukema muutos yrityksen liiketoiminnassa. Kansainvälistymisen ja mobiilipalvelun kehittämisen sijaan yritys tähtää digitaaliseksi ohjelmatoimistoksi Suomessa.

Teosto neuvotteli kesällä 2016 yhteistyösopimuksen Artist Exchange Oy:n kanssa ja hankki samalla pienen omistusosuuden yhtiöstä. Teoston tärkeimpänä tavoitteena yhteistyölle oli kehittää artistien käyttöön tarkoitettu Artisti-applikaatio, joka olisi laajentanut Teoston aiemmin kehittämän Keikkamobiilin toiminnallisuuksia.

”Yrityksen suunnan muuttuminen ja yhteistyösuunnitelmien kariutuminen on meille pettymys”, kertoo Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä. ”Tavoitteenamme oli kehittää yhteistyön puitteissa Keikkamobiili-palveluamme eteenpäin, mutta kun Artist Exchangen liiketoiminnan suunta muuttui, tämä tavoite ei enää ole realistinen ja päätimme luopua omistuksestamme”, Sipilä kommentoi.

Palvelusta kehitettiin yhteistyön aikana proto, jota esiteltiin muutamille artisteille. Lisäksi palvelua esiteltiin muun muassa Saksan tekijänoikeusjärjestö Gemalle, sillä Teoston tavoitteena on tarjota Keikkamobiilia myös ulkomaisille tekijänoikeusjärjestöille. Palvelu sai sekä artisteilta että muilta järjestöiltä hyvää palautetta. Artist Exchangen strategian muutoksen myötä palvelun kehitysyhteistyö lopetetaan, mutta Teosto jatkaa edelleen kansainvälisten yhteistyömahdollisuuksien kartoittamista Keikkamobiilille.

Jaa somessa