Siirry sisältöön

Teosto mukaan kansainväliseen hankkeeseen luomaan tulevaisuuden ratkaisuja musiikkioikeuksien lisensiointiin

23.06.2016

Teosto on liittynyt kumppaniksi Open Music Iniativeen (OMI), joka on Berklee School of Musicin (USA) johtama kansainvälinen musiikkialan tulevaisuutta määrittelevä tutkimushanke. OMIn tavoitteena on tuottaa musiikkioikeuksien lisensiointiin liittyviä radikaaleja innovaatioita hyödyntämällä mm. open source -alustoja sekä hajautettuja verkkoteknologioita. Tausta-ajatuksena on tuottaa ratkaisuja alan käytäntöjen kompleksisuuden vähentämiseksi, läpinäkyvyyden lisäämiseksi, pyrkiä turvaamaan musiikin tekijöiden korvaukset ja samalla mahdollistamaan musiikin helppo käytettävyys kaikkialla.

Hankkeeseen on lähtenyt mukaan yli 50 toimijaa: huippuyliopistoja (MIT Media Lab, Harvard Business School, University College of London), isot levy-yhtiöt (Universal, Warner, Sony), teknologiayrityksiä (Youtube, Spotify, Netflix), kustantajia ja järjestöjä sekä muita musiikkialan toimijoita.

”Open Music Initiativen tavoitteet ovat tärkeitä ja ainoastaan laajan yhteistyön avulla on mahdollista tuottaa tulevaisuuden ratkaisuja musiikin lisensiointiin ja oikeuksien hallinnointiin. Teostolle hanke on mahdollisuus olla tekemässä musiikkialan tulevaisuutta ja voimme samalla luoda yhteistyötä maailman parhaiden yliopistojen, tärkeiden asiakkaidemme sekä kansainvälisten kumppaniemme kanssa. Teosto tekee jo nyt aktiivisesti yhteistyötä yliopistojen, startupien, kehittäjien ja avoimen datan yhteisön kanssa musiikkialan innovaatioiden synnyttämiseksi. ”, kertoo Teoston innovaatiotoiminnan ja ennakoinnin asiantuntija Turo Pekari.

Open Music Initiativen kick-off -tilaisuus järjestettiin 22.6. New Yorkissa. Tulemme kertomaan hankkeen etenemisestä jatkossa lisää verkkosivuillamme ja somessa.

Lue lisää Open Music Initiativen sivuilta.

Jaa somessa