Siirry sisältöön

Teosto mukana järjestämässä eurooppalaista #NextStageChallenge-innovaatiokilpailua

15.04.2020

Ryhmä Euroopan johtavia musiikkialan toimijoita on yhdistänyt voimansa ja lähtenyt etsimään uusia tulevaisuuden ratkaisuja koronapandemian livemusiikille aiheuttamaan hätään. Virtuaalinen #NextStageChallenge -kilpailu etsii keinoja musiikin digitaalisten live-elämysten tuottamiseksi. Teosto on Suomesta mukana järjestämässä kilpailua ja siihen liittyvää kiihdyttämöohjelmaa. 

Globaali koronapandemia on asettanut musiikkialan uudenlaiseen tilanteeseen: livekeikat ja konsertit on jouduttu perumaan ja osa tapahtumista on siirretty verkkoon nopealla aikataululla. Tämä on herättänyt alan huomaamaan digitaalisten ratkaisujen puutteellisuuden.

#NextStageChallenge etsii nopeita ratkaisuja, jotka luovat musiikkialalle uusia liiketoimintamalleja. Ne voivat vastata akuuttiin koronatilanteeseen, mutta luovat toivottavasti myös täysin uusia, pitkäaikaisia muutoksia.

Haku kilpailuun on käynnissä 1.5.2020 asti. Avoimeen ideointivaiheeseen haetaan tiimejä kautta Euroopan.

Kaksi viikkoa kestävä virtuaalinen hackathon alkaa 1.5.2020. Hackathonin aikana tiimit kehittelevät ratkaisuja kolmessa eri kategoriassa:

  • Tapahtumatuotanto ja jakelu
  • Fanikokemus (yleisö, käyttäjäkokemus, teknologia)
  • Arvonluonti (monetisointi, monitorointi ja oikeuksien hallinta)

Kunkin kategorian parhaat valitaan ideakiihdyttämöön jatkokehitykseen. Jalostetut konseptit ja palvelut esitellään musiikkialan laajassa virtuaalikonferenssissa ja ne pyritään julkaisemaan pilotoitavaksi markkinoille.

”Haluamme Euroopan parhaat startup-yritykset, kehittäjät, suunnittelijat, tutkijat ja musiikin ammattilaiset mukaan muuttamaan livemusiikin joksikin ennen kokemattomaksi! Uskomme, että korona-aika johtaa musiikkialalla lopulta luovempiin ja kestävimpiin digitaalisiin ratkaisuihin”, kertoo hankkeessa mukana oleva Turo Pekari (Senior advisor, innovation and business insight, Teosto.)

#NextStageChallenge -kilpailun järjestäjiä ovat Teoston lisäksi Music Innovation Hub (Italia), Music Norway (Norja), Music Tech Germany (Saksa), Music Ally (Iso-Britannia), Sacem (Ranska), Sound Diplomacy (Iso-Britannia), STHLM Music City (Ruotsi), Technoport (Luxemburg), TheLynk (Ranska) and Wallifornia Music Tech (Belgia). 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

www.nextstagechallenge.org

https://www.facebook.com/nextstagechallenge

Yhteystiedot

press@nextstagechallenge.org (in English)

turo.pekari@teosto.fi (suomeksi)

Jaa somessa