Siirry sisältöön

Teosto mukana Musiikki & Media -tapahtumassa Tampereella

16.10.2014


Teosto on mukana Tampereella järjestettävässä Musiikki & Media -tapahtumassa 16.-19.10. Kerromme muun muassa tuoreen pohjoismaisen musiikinkäyttötutkimuksen pohjalta, paljonko rahaa digitaalisiin palveluihin kulutetaan ja kenen musiikkia jaetaan sosiaalisessa mediassa. Lisäksi esittelemme Teoston livedataa, joka tarjoaa tietoa Suomen aktiivisimmista keikkapaikoista ja -esiintyjistä sekä kenen tekemät biisit soivat keikoilla useimmin. Alla menotärppejä tapahtumaan:

Torstai 16.10.

Klo 14.00–15.00 Suomen rock-klubien Liitto: Uuden alkoholilain vaikutukset ravintoloiden toimintaan

Vuodenvaihteessa Koffin hevoskärryt poistuvat katukuvasta ja ravintoloiden ulkomainoskyltit joudutaan vaihtamaan. Pitääkö ravintoloiden tulevaisuudessa palkata työntekijä poistamaan asiakkaiden tunnelmien välitys Some-kanavissaan? Miten 2015 alussa voimaan tuleva alkoholilaki muuttaa rock-klubien arkea?
Moderaattori: Mika Nikula (Teosto)
Mukana keskustelemassa: Kari Kunnas (Valvira), Ilpo Sulkala (45 special, Oulu), Juhani Merimaa (Tavastia-klubi, Helsinki) ja Cyde Hyttinen (Tolkku käteen alkoholiverotuksessa – ryhmän vetäjä).

Perjantai 17.10.

Klo 12.45-13.30 Melua vai musiikkia?

Tapahtumien meluluvat puhuttavat tapahtumajärjestäjiä vuodesta toiseen. Lupakäytäntö vaihtelee tapahtumakaupungeista riippuen, koska yhtenäistä selkeää lakia tai ohjeistusta ei ole. Musiikista aiheutunutta melua tutkitaan määräyksin, jotka ovat alun perin suunniteltu rakentamiseen. Mitä tapahtumajärjestäjä ja viranomainen voisivat tehdä yhdessä epäselvän lainsäädännön edessä?
Moderaattori: Mika Nikula (Teosto)
Mukana keskustelemassa: John Rugemalira (Weekend-festivaali, RLE), Petteri Karri (iProd Oy) ja Hanna Latva-Kiskola (Seinäjoen kaupunki/ympäristönsuojelu).

Klo 14.00-15.00 Teosto esittää: Musiikkipalvelut ja digitaalinen kuluttajuus Pohjoismaissa 2014
Millaisia digitaalisia musiikkipalveluja Pohjoismaissa käytetään? Paljonko rahaa digitaalisiin palveluihin kulutetaan? Mikä on sosiaalisen median rooli; kenen musiikkia jaetaan ja missä? Kuinka aktiivisen roolin teleoperaattorit ovat ottaneet musiikin tarjoamisessa? Teoston tutkimuspäällikkö Ano Sirppiniemi esittelee Teoston, Kodan (Tanska) ja Tonon (Norja) teettämän laaja pohjoismaisen kuluttajatutkimuksen joka avaa kuluttajamarkkinoiden yhtäläisyydet ja erot.
Moderaattori: Ano Sirppiniemi (Teosto)
Mukana keskustelemassa: Jarkko Utriainen (DNA) ja Wemppa Koivumäki (Sony Music Entertainment Finland)

Klo 16.15-17.15 Mistä kaupungista Suomen Music City?
Heti Toronto Music City -keynoten ja siitä kirvonneiden kysymysten jälkeen jatketaan aiheesta ”Mistä kaupungista Suomen Music City?” Mikä tekee todellisen tapahtumakaupungin: keikkojen määrä, tapahtumien määrä, kaupungin panostus vai joku muu? Toisiaan nokittelevat Helsinki, Turku, Oulu ja Tampere. Mitä mieltä on artisti? Entä Musiikki & Median asiantunteva yleisö? Keskustelua siivittää Teoston livedata, jota esittelee tutkija Turo Pekari.
Moderaattori: Tomi Korhonen (Teosto)
Mukana keskustelemassa: Aku Syrjä, Pasi Tamminen (Turku), Ilpo Sulkala (Oulu), Perttu Pesä (Tampereen tapahtumatoimisto), Päivi Munther (Helsingin kaupungin elinkeinotoimisto) ja Esa Kokkonen (Suomen Itämeri-instituutti).

Lauantai 18.10.

Klo 11.00-12.00 Tappavatko streamingpalvelut radiot?
Paneelissa ruoditaan radioiden nykyisiä toimintastrategioita. Streaming-palvelut ovat tuoneet musiikin saataville nopeasti, helposti ja edullisesti. Mitkä ovat radioiden edut ja kilpailuvaltit tänä päivänä? Pitääkö ohjelmavirrassa olla enemmän asiaa kuin löpinää? Pelastaako puhe radion?
Moderaattori: dosentti Pentti Kemppainen
Mukana keskustelemassa: Stefan Möller (RadioMedia), Jouni Pesola (Deezer), Sampsa Jolma (Radio Pori), Vappu Verronen (Teosto), Masa Peura (Sanoma) ja Kimmo Valtanen (Universal Music).

Klo 13.30-14.30 Festarikesä 2014
Ketkä onnistuivat ja ketkä tippuivat? Pilaako kiristyvä säännösviidakko koko festivaali-alan? Kannattaako festivaaleja enää järjestää? Näihin ja moniin muihin ajankohtaisiin kysymyksiin etsitään vastauksia perinteikkäässä festivaalipaneelissa.
Moderaattori: Mika Nikula (Teosto)
Mukana keskustelemassa: Markku Pyykkönen (Joensuun Popmuusikot) ja John Rugemalira (RLE).

Klo 15.45-16.45 YLE ja katalogimusiikki – säästöä säveltäjän ja draaman kustannuksella?
Edullisen ja tekijänoikeusvapaan kirjastomusiikin käyttö digitaalisessa toimintaympäristössä on mediayhtiöiden näkökulmasta kätevää ja vaivatonta. Talousvaikeuksien ja resurssipulan kanssa kamppaileville mediataloille score-musiikin tekijänoikeudet teettävät paitsi lisäkustannuksia myös lisätyötä. YLEn tuore katalogimusiikkipolitiikka on herättänyt närkästystä musiikintekijäpiireissä. Moni ohjaaja kokee mediatalojen katalogimusiikkiasetuksen rajoittavan luovuutta ja huonontavan kotimaisen draaman laatua.
Miten näin pääsi käymään?
Moderaattori: Markus Nordenstreng (muusikko, kulttuuritoimittaja)
Mukana keskustelemassa: Ville Vilén (YLE), Risto Salminen (Teosto), Johanna Vuoksenmaa (ohjaaja, sanoittaja) ja Karl Sinkkonen (säveltäjä).

Tule tapaamaan teostolaisia

Olemme tavattavissa Tampereella koko tapahtuman ajan. Jos sinulla asioita, joista haluaisit kysellä tai keskustella kanssamme, tule tapaamaan meitä hotelli Ilveksen aulabaariin perjantaina 17.10. klo 16.00.

Tutustu Musiikki & Media -tapahtuman ohjelmaan

Jaa somessa