Siirry sisältöön

Teosto mukana SuomiAreenassa heinäkuussa

18.06.2019

Luovien alojen aiheet ovat esillä SuomiAreenassa Porissa tiistaina 16.7.2019 klo 17.30–18.30. Järjestämme yhdessä muiden järjestöjen kanssa keskustelutilaisuuden, jonka teemoina ovat koulutus ja osaaminen sekä luovien alojen kasvupotentiaali. Lisäksi olemme mukana myös Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n Rakkaimmat koululaulut -yhteislaulutilaisuudessa. Tervetuloa mukaan!

Paneeli: Luova osaaminen ja osaava luovuus – Suomen vientivaltit tulevaisuudessa!

Tiistaina 16.7.2019 klo 17.30–18.30
Paikka: Antinkatu 5, Pori

Teoston, APFIn, Kopioston, Kuvaston, Sanaston ja TTVK:n keskustelutilaisuussa luodataan rohkeasti uusia näkymiä luovien alojen, sisältöbisneksen ja koulutuksen tulevaisuuteen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuonna 2018 julkaiseman Maailman osaavimmaksi kansaksi -tulevaisuuskatsauksen mukaan osaavat ja luovat ihmiset ovat Suomen tärkein voimavara ja kilpailutekijä. Mutta miten luovuudesta tehdään oppimisen voimavara? Mitä pitää tehdä, jotta luovat alat tuovat kaivattua kasvua talouteen? Vastauksia kysymyksiin haetaan kahdessa keskustelussa, joita vetää toimittaja Ronja Salmi.

Koulutus ja luova osaaminen 

Voiko luovuutta opettaa ja oppia? Miten se tehdään? Mikä merkitys on taideaineilla ja lukutaidolla? Keskustelemassa: Magdalena Hai, kirjailija | Minna Huotilainen, aivotutkija, professori, Helsingin yliopisto | Tuomo Laakso, erityisasiantuntija, Opetusalan ammattijärjestö OAJ 

Sisältöbisnes ja osaava luovuus

Mikä on luovuuden merkitys taloudelle? Miten luovien alojen kasvupotentiaalia voitaisiin hyödyntää paremmin? Minkälaista mallia luovien alojen kasvuun voitaisiin hakea Ruotsista tai Isosta-Britanniasta? Keskustelemassa: Sanna Piiroinen, ohjelmajohtaja, Business Finland | Perttu Pölönen, keksijä, yrittäjä ja futuristi | Ilkka Vehkalahti, tuottaja ja ohjaaja, IV Films Oy

Luovuutta koetaan Antinkadun lavalla myös konkreettisesti, kun lavarunoilija Elsa Tölli saa mikrofonin ja livekuvittaja Linda Saukko-Rauta piirtää koko yleisön iloksi keskustelut kuviksi. 

Keskustelutilaisuutta voi seurata myös livestriiminä ja tallenteena MTV:n sivuilta.

Keskustellaan Twitterissä tunnuksilla #LuovatAlat #suomiareena #luovuusloikka

Rakkaimmat koululaulut – yhteislaulutilaisuus

Keskiviikkona 17.7.2019 klo 17.15-18.45
Paikka: Eetunaukion lava, Itäpuisto, Pori

Meillä kaikilla on omat muistomme rakkaimmista koululauluista. OAJ:n ja Teoston yhteistyössä järjestämässä yhteislauluillassa pääset laulamaan eri vuosikymmenten tunnetuimpia ja toivotuimpia koululauluja kahden porilaisen kuorokokoonpanon kanssa. Tule mukaan iloiseen joukkoon laulamaan yhdessä ja muistelemaan kouluvuosia! Tilaisuuden juontavat Diandra ja OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso. Säestäjänä toimii pianisti Jukka Nykänen.

Ronja Salmen kuva: Laura Himanen

LUE LISÄÄ:
Kooste ja kuvia luovan alan keskustelusta SuomiAreenassa 2019
 
Jaa somessa