Siirry sisältöön

Teosto mukana SuomiAreenassa Porissa

10.06.2016

Teosto on tänä kesänä mukana SuomiAreenassa 11.-12.7. Tule heinäkuussa Poriin ja osallistu keskusteluihin luovuudesta, osaamisesta ja yrittämisestä!

Intohimoinen omistajuus – tarvitaanko sitä?

Aika: maanantai 11.7.2016 klo 17.00 alkaen
Paikka: Eetunaukion lava, Itäpuisto, Pori HUOM! Paneeli siirretään lähestyvän sateen vuoksi Promenadisaliin osoitteseen Yrjönkatu 17. (Tieto päivitetty 11.7. klo 14.13).


Kuva: Hanna Malinen

Teosto, Suomalaisen Työn Liitto, Perheyritysten liitto, SOK ja MTK järjestävät yhdessä SuomiAreenan avajaispäivänä keskustelutilaisuuden, jossa pureudutaan suomalaisen omistajuuden eri näkökulmiin ja pohditaan omistajuuden yhteiskunnallista merkitystä.

Intohimoinen omistajuus – tarvitaanko sitä? -keskustelu pyrkii osoittamaan, että haastavasta taloustilanteesta huolimatta Suomessa on valtavasti osaamista ja intohimoa eri aloilla. Valituskuoron sijaan tarvitaan positiivisia esimerkkejä, innokkaita puhemiehiä ja -naisia herättämään Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä kansakuntaamme paloa olla ylpeitä työstämme ja osaamisestamme ja luomaan tätä kautta hyvän kierteen. Intohimoa ei tule sammuttaa, vaan päättäjien ja yhteiskunnan tulisi tukea tätä liekkiä.

Intohimoisen omistajuuden merkityksestä keskustelevat:
Miika Lipiäinen, toimitusjohtaja, Kyrö Distillery Company
Olli Lindholm, muusikko ja Yö-päällikkö
Iiro Jussila, professori, toimitusjohtaja, Pellervon taloustutkimus PTT
Teresa Kemppi-Vasama, hallituksen puheenjohtaja, Kemppi Oy, Suomalaisen Työn Liitto
Anu Vauhkonen, toimitusjohtaja, Aarikka Oy

Keskustelun moderaattorina on Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen. Puhujaesittelyt Suomalaisen Työn Liiton nettisivuilla. Keskusteluun voi osallistua myös somessa  #omistajuus #suomiareena

Suomi, sisu, sisältö!
Luovilta aloilta kasvua, hyvinvointia ja työpaikkoja

Aika: tiistai 12.7.2016 klo 17.00 alkaen
Paikka: Antinkatu 5 sisäpiha, Pori

Teoston, MTV:n, Sanaston, Kopioston, Gramexin ja Satu ry:n yhteisessä tilaisuudessa keskustellaan huikeasta kasvualasta: luovista aloista. Jo nyt kotimaiset luovat alat muodostavat lähes 5 % Suomen bruttokansantuotteesta, työllistävät yli 100 000 suomalaista ja ovat liki 9 miljardin euron suuruinen uuden talouden ja kasvun moottori, jolla on myös merkittävä vientipotentiaali.

Mutta miten potentiaali saataisiin kunnolla käyttöön ja esimerkiksi vienti vetämään? Millaiset edellytykset Suomessa on tällä hetkellä olla luovan sisällön tekijä tai tuottaja? Mitä esteitä kiinnostavan ja kilpailukykyisen luovan sisällön luomiselle Suomessa on? Mitä suomalaisten sisältöjen saaminen myös kansainvälisille markkinoille vaatii? Luovien alojen keskustelutilaisuudessa pohditaan suomalaisen sisällöntuotannon toimintaedellytyksiä ja tulevaisuutta monelta eri kantilta.

Aiheesta keskustelevat:

Sanni Grahn-Laasonen
, opetus- ja kulttuuriministeri


Maija Vilkkumaa, musiikintekijä & artisti

Siri Kolu
, kirjailija

Antti Väisänen
, toimitusjohtaja Warner Bros. Finland, pj Satu ry

Jarkko Nordlund
, toimitusjohtaja MTV Oy

Timo Argillander
, Co-founder, Managing Partner, sijoitusyhtiö IPR.VC  

Risto Kuulasmaa
, Co-founder, CEO, Tubecon


Keskustelun moderaattorina on MTV:n uutistoiminnan päällikkö ja uutisankkuri Tomi Einonen.

Keskusteluun voi osallistua myös somessa  #luovatalat #suomiareena

Jaa somessa