Siirry sisältöön

Teosto-palkinto 2022: ehdokkaiden julkistustilaisuus suorana YouTubessa 11.3.

Teosto-palkinto 2022
04.03.2022

Vuoden 2022 Teosto-palkinnon ehdokkaiden julkistustilaisuus on ensimmäistä kertaa vapaasti kaikkien nähtävissä Teoston YouTube-kanavalla perjantaina 11.3.2022 klo 13.00 alkaen.

Paikalla julkistustilaisuudessa ovat kaikki vuonna 2022 ehdokkaiksi valittujen sävelteosten tekijät. Paljastamme tilaisuudessa myös Teosto-palkinnon ehdokkaat valinneen esiraadin ja tulevan voittajavalintaraadin kokoonpanot sekä ajankohtaiset sääntömuutokset ja palkintosummat.

Juontajana toimii Teoston viestintä-, markkinointi- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Vappu Aura sekä esiraadin puheenjohtaja, toimittaja Mervi Vuorela.

Vuonna 2021 Teosto-palkintoa ei voitu jakaa koronapandemian vuoksi. Tästä syystä Teosto-palkinnon sääntöjä muutettiin poikkeuksellisesti niin, että palkinto voidaan jakaa vuonna 2022 vähintään kahdelle, enintään neljälle teokselle. Normaalina vuonna palkinto jaetaan 1–4 teoksen kesken. Voittajien kesken jaettava 60 000 euron potti on palkinnon historian suurin. Jos voittajia valitaan tänä vuonna kaksi, yhdelle voittajalle on luvassa jopa 30 000 euroa.

Teosto-palkinnon 2022 ehdokkaina on yhteensä 12 teosta. Ehdokkaat on valittu poikkeuksellisesti kahtena edellisenä vuonna (2020–21) julkaistuista tai kantaesitetyistä teoksista.

Katso striimi Teoston YouTube-kanavalta perjantaina 11.3. klo 13.00!

Teosto-palkinto on tunnustus rohkeille, omaperäisille ja innovatiivisille sävelteoksille

Teosto-palkinnon tarkoituksena on antaa vuosittain tunnustusta rohkeille, omaperäisille ja innovatiivisille sävelteoksille tai sävelteoskokonaisuuksille. Teosto haluaa tukea palkinnolla musiikkilajien moninaisuutta ja nostaa musiikin tekijöiden työn yhteiskunnallista arvostusta.  Vuodesta 2003 lähtien jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja, joka jaetaan nyt 17. kerran. Viimeksi Teosto-palkinto jaettiin vuonna 2020, jolloin sen sai Jesse Markinin ja Totte Rautiaisen albumi FOLK.

Teosto-palkinnon voittaja julkistetaan Musiikkitalon ravintolassa järjestettävässä kutsuvierastilaisuudessa 19. toukokuuta.

Johanna Laitinen
Johanna Laitinen
viestintäpäällikkö

Jaa somessa