Siirry sisältöön

Teosto palkitsi säveltäjä Petri Somerin Iskelmä Gaalassa

02.02.2018

Säveltäjä Petri Somer (s. 1978) sai tänään Iskelmä Gaalassa Teoston Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinnon. Teoston toimitusjohtajan Katri Sipilän jakama palkinto annettiin Somerille hänen erityisistä ansioistaan iskelmämusiikin tekijänä.

Säveltämistä ja pianonsoittoa opiskellut Somer on yksi 2000-luvun menestyneimpiä kotimaisia iskelmä- ja popmusiikin säveltäjiä ja hänet on palkittu useilla kulta- ja platinalevyillä. Somerin säveltämiä lauluja esittävät eturivin artistit ja yhtyeet ja hänen tunnetuimpia hittejään ovat muun muassa Suvi Teräsniskan Täydellinen elämä, Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa, Laura Voutilaisen Mä en kestä ja Yölinnun Ajopuu.

Somer on voittanut Somero soikoon -sävellyskilpailun vuonna 2011 ja Syksyn Sävelen vuonna 2013. Pro Iskelmä palkinnon hän sai vuonna 2016.

Teosto jakoi Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinnon Iskelmä Gaalassa osana 90-vuotisjuhlavuotensa tapahtumia.

Lue lisää: Petri Somerin haastattelu Teostory-lehdessä

Lisätietoja:
Jenni Pekkinen, viestintäjohtaja, jenni.pekkinen@teosto.fi, p. 050 582 4323

Säveltäjä Petri Somer, petrisomer@hotmail.com, p. 040 591 0327

 

Teosto

Musiikintekijät ja kustantajat perustivat Teoston vuonna 1928. Me Teostossa teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että Suomessa on hyvät edellytykset tehdä musiikkia ammattimaisesti ja että musiikkia soitetaan nyt ja tulevaisuudessa. 

Keräämme musiikinkäytön korvaukset ja tilitämme ne edelleen tekijöille ja kustantajille. Pidämme siis huolen siitä, että jokainen meistä voi nauttia musiikista helposti ja laillisesti ja halutessaan hyödyntää sitä oman liiketoimintansa edistämisessä. Näin olemme tehneet jo 90 vuotta. Rakkaudesta musiikkiin.

Teosto edustaa 32 000:ta kotimaista ja noin kolmea miljoonaa ulkomaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikin kustantajaa. Teosto keräsi vuonna 2016 musiikintekijöille ja -kustantajille musiikinkäyttökorvauksia 59,4 miljoonaa euroa

Jaa somessa