Siirry sisältöön

Teosto panostaa kansainvälisesti toimivien asiakkaidensa palveluun

Maiju Ristilä Helmi Yli-Äyhö Tom Frisk, Teosto kansainvälisyys
27.05.2024

Teosto näkee kansainvälisillä markkinoilla paljon potentiaalia suomalaisille musiikintekijöille, säveltäjille ja kustantajille ja onkin palkannut kansainväliseen toimintaansa uutta osaamista. Asiakassuhdepäällikkö Maiju Ristilä palvelee räätälöidysti kansainvälisille markkinoille suuntaavia musiikin tekijöitä ja kustantajia.

Vuonna 2023 Teoston tilittämät musiikin korvaukset maailmalta olivat jo yli viisi miljoonaa euroa. Kansainvälisen toiminnan kehittäminen ja korvausten kasvattaminen on yksi Teoston strategisista painopistealueista.

”Olemme viime vuosina kehittäneet systemaattisesti kansainvälisen toimintamme prosesseja ja kyvykkyyksiä, kuten datan käsittelyä. Viime vuosina kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla on myös nähty yhä useampia suomalaisia onnistumisia, ja ulkomailta tulevat korvaukset ovatkin olleet hyvässä kasvussa. Nyt haluamme kehittää tekijöiden palveluita entistä helpommin lähestyttäviksi ja ymmärrettäviksi”, sanoo Teoston kansainvälisestä toiminnasta vastaava johtaja Miia Engberg.

Kevään aikana on tunnistettu laaja joukko kansainvälisesti toimivia säveltäjiä ja musiikin tekijöitä, joille Teosto haluaa tarjota entistä parempaa, juuri heidän tarpeisiinsa soveltuvaa palvelua.

Helmikuussa Teostolla aloittaneen asiakassuhdepäällikkö Maiju Ristilän vastuulla on kansainvälisesti suuntautuneiden asiakkaiden auttaminen ja neuvonta sekä kansainvälisten palveluiden kehittäminen. Ristilä on aikaisemmin toiminut pitkään kulttuuriviennin parissa globaalisti toimivassa nykytanssiryhmä Tero Saarinen Companyssa, jossa hän vastasi esitys- ja kiertuetuotannoista sekä muun muassa tekijänoikeusasioista.

Asiakkaiden toivotaan olevan Ristilään yhteydessä matalalla kynnyksellä kansainvälistymiseen liittyvissä asioissa. Palvelunsa kehittämiseksi Teosto kerää myös tietoa keskeisistä musiikkimarkkinoista, uudistaa verkkosivusisältöjään ja lisää englanninkielistä viestintää.

Lisäksi musiikkialan pitkäaikainen konkari Tom Frisk on aloittanut Teostossa määräaikaisena konsulttina. Frisk kartoittaa Teostossa kansainvälisesti toimivien asiakkaiden palvelutarpeita, kehittää yhteistyötä muiden musiikkialan toimijoiden kanssa sekä vie eteenpäin tekijänoikeuskorvauksiin ja Teostoon liittyvää viestiä.

Jo aikaisemmin Teostossa on aloittanut kansainvälisten asioiden päällikkö Helmi Yli-Äyhö, joka keskittyy markkinatuntemuksen, prosessien ja Teoston ulkomaisten kumppanijärjestöjen kanssa tehtävän yhteistyön parantamiseen. Teosto kerää vastavuoroisuussopimustensa nojalla korvauksia yli 100 eri maasta, kun niissä soitetaan Teoston oikeudenomistajien tekemää musiikkia. Tavoitteena on, että korvaukset tilitetään Teoston kautta tehokkaasti, soi suomalainen musiikki sitten missä päin maailmaa tahansa.

Kansainvälisen toiminnan kehittäminen on Teostolle strategisesti tärkeää: Tavoitteena on olla ensisijainen vaihtoehto oikeuksien hallintaan myös niille, jotka toimivat kansainvälisillä markkinoilla. Tähän pyritään kilpailukykyisellä, luotettavalla ja helposti lähestyttävällä henkilökohtaisella palvelulla sekä ymmärrettävällä viestinnällä.

Lisätietoja

Maiju Ristilä
asiakassuhdepäällikkö, kansainvälisesti toimivat asiakkaat
Jaa somessa
Lue lisää