Siirry sisältöön

Teosto uudistaa musiikin tekijöiden ja kustantajien asiakassopimusta entistä joustavammaksi keväällä 2019

17.12.2018

Teoston musiikintekijöiden ja kustantajien asiakassopimukset uudistuvat keväällä 2019. Uusi sopimus tuo asiakkaille enemmän joustavuutta omien tekijänoikeuksiensa hallinnointiin. Uudistuksen taustalla on Teoston KKV:lle tekemä sitoumusehdotus, jonka KKV on hyväksynyt 18. joulukuuta.

Teoston asiakassopimuksen uudistuksen jälkeen säveltäjät, sanoittajat ja musiikkikustantajat voivat jatkossa sopia aiempaa joustavammin itse musiikkinsa käytöstä, mutta olla samalla myös Teoston asiakkaita. Tähän asti Teosto on huolehtinut lähes kaikissa musiikin käytön tilanteissa musiikin käyttämisen ehdoista ja hinnoista edustamiensa musiikin tekijöiden ja kustantajien puolesta.

”Tavoitteenamme on kehittää Teoston toimintaa ja palveluita vastaamaan asiakkaidemme ja markkinoiden muuttuvia tarpeita. Asiakassopimuksen uudistaminen aiempaa joustavammaksi on osa tätä kehitystä. Uudistuksen mukanaan tuomia joustoja ei ole pakko käyttää vaan palvelemme jatkossakin musiikin tekijöitä ja kustantajia luotettavasti ja asiantuntevasti aiempaan tapaan, jos asiakkaamme niin haluavat”, Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen kommentoi.

Uudistus koskee Teoston oikeudenhaltija-asiakkaiden mahdollisuutta jatkossa irrottaa yksittäisiä teoksia Teoston hallinnoinnista ja myöntää käyttöoikeus yksittäiselle teokselle yksilöityyn ja tapauskohtaiseen käyttötilanteeseen. Uudistus astuu voimaan keväällä ja siitä tiedotetaan Teoston asiakkaita alkuvuonna 2019.

”Tarjoamme jatkossakin musiikin tekijöille ja kustantajille kattavia palveluita ja haluamme olla heille tuttu ja luotettava kumppani muuttuvassa markkinaympäristössä. Meidän vahvuutemme on 90:n toimintavuotemme aikana hankittu vankka asiantuntemus musiikin tekijänoikeuksien hallinnasta. Haluamme jatkossakin taata asiakkaillemme parhaat mahdolliset edellytykset toimia ja luoda musiikkia ammattimaisesti muuttuvilla musiikin markkinoilla”, Risto Salminen sanoo.

Teoston asiakassopimus

Lue lisää: 
Kysymyksiä ja vastauksia asiakassopimuksen uudistumisesta

Jaa somessa