Siirry sisältöön

Teostolla TET-harjoittelussa

08.10.2021

Kaksi viikkoa Teoston toimistolla ilahduttanut TET-harjoittelijamme kertoo, miten viikot sujuivat ja mikä yllätti eniten. Mieleen jäivät erityisesti uudet haasteet ja ettei toimistolla työskentely olekaan niin synkkää!

Lue lisää anonyymina pysyttelevän harjoittelijamme päiväkirjasta, jossa hän kertoo harjoittelustaan omin sanoin.

Viikko 1 – Kirjat järjestykseen ja Excel haltuun

Ensimmäisenä päivänä pääsin tutustumaan rakennukseen ja työpaikan ihmisiin. Kaikki ovat todella ystävällisiä ja heille on mukava jutella kaikenlaisista asioista. Pääsin myös katsomaan mitä eri työpisteillä tehdään ja miten eri asiat toimivat.

Täällä Teostolla on hyvin monipuolista tekemistä ja pääsee tekemään tietokoneella sekä fyysisesti erilaisia asioita.

”Olen joka päivä päässyt kokeilemaan jotain uutta ja se on juuri sellaista mitä minä olen toivonut TET-harjoittelusta. Mitä monipuolisempi työ sitä hauskempi se on, koska pääsee testaamaan omia rajojaan eikä tarvitse toistaa samaa asiaa joka päivä. Mutta ei toistaminenkaan aina ole tylsää vaan kiva, kun voi kehittyä jossain yhdessä asiassa.”

Maanantai

Tänään aloitin työpäiväni järjestämällä kirjat aakkosjärjestykseen. Sen jälkeen pääsin käyttämään Excel-sovellusta, jonka avulla korjasin väärin merkityt nimet. Tämä oli täysin uusi kokemus minulle ja pääsin myös käyttämään uudenlaisia sovelluksia, joka oli todella kiva kokemus.

Tiistai

Tänään jatkoin Excel sovelluksella omatoimisesti. Samaa työtä ja se oli kivaa tekemistä.

Keskiviikko

Tänään sain uuden työtehtävän, joka oli erittäin kiinnostava aihe, sillä pääsin skannaamaan kuolinpesiä. Minä en edes tiennyt, että tämän kaltaisia töitä voi edes tehdä! Kaikki uudet haasteet ja nämä monipuoliset tehtävät ovat todella kivoja.

 Torstai

Tänään sain uuden kasan skannattavia papereita, mutta tällä kertaa papereita oli vähän vähemmän. Skannaaminen ei haitanut minua yhtään, koska se oli kivaa, vaikka jalat välillä puutuivat pitkästä seisomisesta.

Perjantai

Tänään pääsin pakkaamaan valoja muovikuplakääreisiin mukavaa ja helppoa tekemistä. Sen jälkeen pääsin katsomaan supertietokonetta, joka on työpaikan aivot. Tietokoneen näkeminen oli todella kiehtovaa ja siistiä.

Tämän jälkeen sain vielä nähdä miten tietokoneita päivitetään, miten testataan uusia sovelluksia ja mitä tehdään tietokoneille ennen, kun ne annetaan uusille työntekijöille. Tämä kaikki oli todella kiehtovaa ja kiintoisaa.

Viikko 2 – Eikö toimistotyö olekaan synkkää

”Hauska juttu on se, kun minä olin pieni minä aina kuvittelin toimistojen olevan todella synkkiä. Tämä ajatus tuli jostain lasten ohjelmasta, jonka telkkarista. Todellisuudessa toimisto työ on kyllä kivaa ja mukavaa puuhaa.  ”

Maanantai

Tänään tein työpistevaraustaulukon, joka oli mukavaa tekemistä. Siinä pääsi tekemään taulukkoa, johon piti laskea kaikki työpisteet ja kirjoittaa ne ylös muistiin. Lisäksi taulukkoon piti laittaa ylös kuukaudet ja päivämäärät – se oli kivaa.

Tiistai

Tänään olen tehnyt kirjalistaa tietokoneelle, sen avulla voi katsoa mitä kirjoja on kirjahyllyssä sitten, kun se on valmis. Tämä on mukavaa ja rauhallista puuhaa, minun pitää vain muistaa merkitä kirjan nimi ja tekijät. Listaan voi myös lisätä kommentteja, jos on lukenut sen kirjan.

Keskiviikko

Tänään siivosin varastoa ja lajittelin kaikki sähköjohdot ja laitoin hyvä kuntoiset johdot yhteen pinoon ja huonot johdot sähköromu-laatikkoon. Kävin myös auttamassa kuljettamaan tavaroita alakerrasta. Järjestin myös kansioita ja kirjoitin lappuja, ja lapuissa luki mitä missäkin on.

Torstai

Tänään aloitin skannaamalla ja sen jälkeen pääsin kuuntelemaan henkilöstöperehtymiseen ja se oli todella kiinnostavaa. Tuli myös puhuttua lemmikeistä, joka oli mukava ja hauska aihe.

Minulle myös opetettiin miten Teoston nettisivut toimivat ja miten niitä päivitetään sekä mitkä ovat eniten käytettyjä ja myös miten niitä sivustoja tehdään. Tämä kaikki informaatio on ollut minulle todella kiehtovaa en osannut odottaa mitään tämmöistä. Tämä on niin mahtava paikka! Päivän lopuksi pelasin tekijänoikeudet peliä, jossa pystyy oppimaan kaikkea tekijänoikeuksista.

Perjantai

Tänään on viimeinen päivä, kirjoitan tämän tekstin loppuun ja sanon hyvästi näille kahdelle viikolle. Olen kokenut kaikkea uutta ja en tule unohtamaan tätä päivää.Nämä kaksi viikkoa ovat olleet parhaimpia tänä vuonna.

Kaikki työt, aiheet ja se, että on oppinut uusia asioita joka päivä on ollut mahtavaa. Minä todellakin suosittelen hakemaan tänne Teostolle TET-harjoitteluun! Tämä on todella kiva mahdollisuus kokea kaikenlaista uutta.  Suosittelen myös käymään ruokalassa, koska on hyvää ja jälkiruoankin saa, jos vaan jaksaa syödä :)

Jaa somessa