Siirry sisältöön

Teostolta uusi, entistä suurempi koronatuki – haku aukeaa toukokuussa

27.04.2021

Musiikkialan tilanne on entisestään heikentynyt koronapandemian takia. Teosto tulee esittämään kevään jäsenkokouksessa, että toukokuun puolivälissä avataan uusi tukirahan haku, johon liittyvät tukipäätökset ja maksut voidaan toteuttaa nopeassa tahdissa kesäkuun loppuun mennessä. Tuki on tarkoitettu Teoston musiikin tekijä- ja kustantaja-asiakkaille.

Teosto on laatinut suunnitelman koronatuesta, jota se tulee esittämään yhdistyksen jäsenkokouksessa 12.5.2021. Järjestö jakoi koronatukea ensimmäisen kerran syksyllä 2020 ja nyt tukea on tarkoitus jakaa uudelleen.

Koronatuen tavoitteena on lieventää pandemian ja ammatillista toimintaa koskevien rajoitusten aiheuttamia tulonmenetyksiä musiikin säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja kustantajille. Tukisummasta kaavaillaan suurempaa kuin syksyllä 2020 ja tavoitteena on, että tukea saisi entistä laajempi joukko musiikkia aktiivisesti tekeviä ammattilaisia. Myös tuen myöntämisen kriteerejä selkiytetään.

Tuki rahoitetaan Teoston hallinnoimasta Teosto-rahastosta, joka on perustettu vuonna 2009 turvaamaan kotimaisen luovan säveltaiteen edistämistyön jatkuvuutta.

Ehdotus uudesta koronatuesta esitellään Teoston jäsenistön päätettäväksi 12. toukokuuta ja tavoitteena on avata tuen haku pian sen jälkeen toukokuun puolenvälin aikaan. Haku olisi avoinna noin kaksi viikkoa.

Lue lisää:

Syksyn 2020 koronatukitiedote

Teoston päättävät jäsenet

Teosto-rahasto

Muita tukia musiikkiin

Jaa somessa