Siirry sisältöön

Teoston ja Ihan Oma Juttu Oy:n koulutushanke valittu EU:n Digital Skills Awards -parhaimmistoon

21.11.2018

Euroopan komissio käynnisti joulukuussa 2016 digitaalitaitoja ja työpaikkoja edistävän yhteenliittymän (Digital Skills and Jobs Coalition), jonka tarkoituksena on vastata digitaalitaitojen tarpeisiin ja kysyntään Euroopan maissa ja työmarkkinoilla. Komission tavoitteena on turvata myös Euroopan elinkeinoelämän kilpailukyky.

Euroopan komissio nostaa vuosittain esille European Digital Skills Awards -tapahtumassa erinomaisia hankkeita, jotka edistävät digitaitoihin ja kilpailukykyyn liittyviä teemoja. Yli 260 hakemuksesta on valittu kuusi hanketta Digital Skills in Education -kategorian finalisteiksi. Yksi näistä on Teoston ja konseptin kehittäneen Ihan Oma Juttu -yrityksen Suomessa toteuttama koulutushanke, jonka keskiössä ovat luova tekeminen, digitaalinen oppimisympäristö ja musiikin tekeminen.

Teosto toteutti yhdessä Ihan Oman Jutun kanssa 2017 pilotteja suomalaissa kouluissa, joista saatuja kokemuksia tullaan hyödyntämään 2018-2020 aikana Teoston koordinoimassa Future Songwriting -hankkeessa, joka on saanut rahoitusta Luova Eurooppa – Kulttuuri -alaohjelmasta Euroopan komissiolta.

European Digital Skills Awards -palkinnot jaetaan tänä vuonna ICT2018-tapahtuman yhteydessä. ICT2018 on Euroopan komission tärkein uusiin teknologioihin, innovaatioihin ja rahoitukseen liittyvä tapahtuma, joka järjestetään Wienissä 4.-6.12.2018.

Taustaa

Teosto on liittynyt Digital Skills and Jobs -koalition jäseneksi tammikuussa 2017. Koalition kautta Teoston tavoitteena on laajentaa eurooppalaisen innovaatiotoiminnan verkostoja sekä edistää edunvalvontaan liittyviä aiheita ja tarkastella uusia rahoitusmahdollisuuksia.

Lue lisää

Teoston ja Ihan Oma Juttu -tiimin kouluhanke
EU-komission Digital Skills and Jobs Coalition -yhteenliittymä 
Digital Skills Awards -ehdokkaat  
Tietoa palkitsemistapahtumasta: EU- komissaari Mariya Gabriel palkitsee viisi hanketta 

Jaa somessa