Siirry sisältöön

Teoston jäsenkokous hyväksyi tilinpäätöksen ja valitsi hallituksen

Teoston sääntömääräinen kevätkokous 2024
15.05.2024

Teoston sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 15.5.2024 Crowne Plazassa Helsingissä ja etäyhteydellä. Kokouksessa hyväksyttiin Teoston toimintakertomus ja tilinpäätös taloudellisesti ennätykselliseltä vuodelta 2023. Lisäksi valittiin Teoston hallitus tulevalle kaudelle.

Teoston jäsenkokous on yhdistyksen ylin päättävä elin, jossa jäsenet päättävät toiminnan linjauksista ja nimittävät hallituksen. Paikan päälle Helsinkiin oli saapunut yli sata Teoston päättävää jäsentä.

Kevätkokouksessa hyväksyttiin virallisesti Teoston vuoden 2023 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä avoimuusraportti. Teoston keräämät kokonaiskorvaukset musiikin käytöstä kasvoivat vuonna 2023 kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle lähes 84 miljoonaan euroon ja kokonaisjako musiikin tekijöille ja kustantajille kasvoi 70,7 miljoonaan euroon. Teoston vuosikatsaus julkaistaan torstaina 16.5.2024

Jäsenkokouksessa käytiin vilkasta keskustelua Teoston tulevista näkymistä ja käytännöistä esimerkiksi tekoälyn suhteen. Lisäksi käytiin läpi Teoston kulttuurisäätiön tilannekatsaus. Teoston kulttuurisäätiö on huhtikuussa rekisteröity säätiörekisteriin ja ensimmäinen 10 miljoonan lahjoitus säätiölle on tehty.

Hallituksen kokoonpano

Kokouksessa valittiin myös Teoston hallitus kaudelle 2024-2025. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa kolmatta vuotta säveltäjä Antti Auvinen. Myös muut aikaisemman hallituksen jäsenet valittiin äänestyksessä jatkokaudelle.

TEOSTON HALLITUS KAUDELLA 2024-2025

  • Säveltäjä Antti Auvinen, jatkaa puheenjohtajana
  • Kevyen musiikin tekijä Maija Ruuskanen
  • Kevyen musiikin tekijä Iisa Pajula
  • Kustantaja Riku Salomaa
  • Kustantaja Saara Konttinen
  • Musiikin tekijä Jiri Kuronen
Jaa somessa