Siirry sisältöön

Teoston kesäharjoittelijat opettivat myös meitä

16.06.2022
Kesäharjoittelijat pitävät styroksikirjaimia, jotka muodostavat sanan Teosto

Käynnistimme helmikuussa rekryn, jossa etsimme kahta 15—17-vuotiasta kesäharjoittelijaa. Harjoittelun tarkoituksena oli yhdistää kaksi tärkeää asiaa: kesätyöpaikan tarjoaminen kahdelle musiikkialasta kiinnostuneella nuorelle sekä lisätiedon saaminen nuorten musiikinkäytöstä. Tavoite onnistui hyvin ja saimmekin paljon lisätietoa sekä harjoittelijoiltamme että heidän toteuttamastaan nuorten musiikinkäyttö -tutkimuksesta, kertoo Teoston henkilöstöjohtaja Inka Huttunen.

Tutkimuksesta ja sen tuloksista kerromme lisää syksyllä, mutta sitä ennen, annetaan Monan ja Paavon kertoa kokemuksestaan itse.

Millaista Teostossa oli työskennellä?

Teimme tutkimusta nuorten musiikinkäytöstä, sosiaalisesta mediasta ja suomalaisen musiikin merkityksestä nuorille. Tutkimusta varten teimme haastatteluja ja kyselyitä sekä etsimme tietoa jo olemassa olevista artikkeleista.  

Kaiken tämän lisäksi pääsimme kuuntelemaan mielenkiintoisia palavereita, presentaatioita sekä tutustumaan Teoston toimintaan laajemmin. Söimme myös hyvää ruokaa ja osallistuimme Teoston yhteiseen piknikkiin sekä johtoryhmän kokoukseen. Paras työsuhde-etu oli myös rajaton määrä kahvia!

Hain Teostolle kesätöihin, koska musiikki kiinnostaa minua ja se on ollut aina iso osa minun arkeani. En itse soita, laula tai tee musiikkia, mutta esim. musiikin tuottaminen ja juuri tekijänoikeudet ovat erittäin kiinnostavia, Mona kertoo.

Mikä jäi erityisesti mieleen? Entä mikä yllätti?

Ensimmäisenä tulee mieleen rento ja auttavainen ilmapiiri, jossa oli mahtavaa tehdä töitä. Lisäksi yllätti kuinka laajalla skaalalla Teosto toimii, eikä se keskity esimerkiksi vain tekijänoikeuksiin. Oli mahtavaa huomata, kuinka tärkeä tämä projekti oli myös Teostolaisille.

Kaikki täällä Teostolla ovat olleet todella mukavia ja avuliaita meille.  On ollut mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea täällä voi tehdä työkseen ja samalla on pystynyt miettimään, mitä ehkä itse haluaisimme lähteä opiskelemaan. 

Hain Teostolle kesätöihin, koska musiikki kiinnostaa minua ja halusin tehdä sen ympärillä töitä, sekä saada siitä arvokasta työkokemusta. Harrastan musiikin tuottamista, joten ehkä tekijänoikeusasiat ovat minulle tulevaisuudessa ajankohtaisia, Paavo pohtii.

Kesätyöjaksosta ja Teostossa työskentelystä jäi tosi mahtavat fiilikset! Opimme paljon uutta ja pääsimme tutkimaan kiinnostavaa aihetta. Oli kiva päästä tekemään työtä, joka tuntui merkitykselliseltä ja tärkeältä Teostolle. 


Töissä Teostolla

Tutustu muihin Teostolaisiin ja katso avoimet työpaikkamme. Mikäli meillä ei ole juuri nyt mitään auki, voit aina lähettää meille myös avoimen työhakemuksen.

Jaa somessa