Siirry sisältöön

Teoston ständillä Slush Musicissa: maailman ensimmäinen virtuaalitodellisuudessa toteutettu musiikkivideo

23.11.2016

Keskiviikkona 30.11. Kaapelitehtaalla Helsingissä ensimmäistä kertaa järjestettävä Slush Music tarjoaa kävijöilleen hengästyttävän määrän uutta ja kiinnostavaa kuultavaa ja katsottavaa kahdella tapahtumalavalla, workshopeissa ja yhteistyökumppaneiden ständeillä.

Slush Musicin pääyhteistyökumppanin Teoston ständillä voi nähdä todellisen erikoisuuden: maailman ensimmäisen virtuaalitodellisuudessa tapahtuvan musiikkivideoteoksen.

Rap-artisti View’n (Juuso Ruohonen) Avalon-biisistä toteutetussa teoksessa sen katsoja pääsee matkalle, jossa todellinen Kaapelitehtaan Slush Music -ympäristö ja kuvitteelliset elementit sekoittuvat omaksi surrealistiseksi maailmakseen, jonka keskellä katsoja liikkuu ja havainnoi sekä ympäristöään että itseään:  

teos alkaa Kaapelitehtaalta Teoston ständiltä, jossa teoksen katsoja näkee itsensä katsomassa teosta – mutta mihin matka jatkuu ja mihin se päättyy..? Hämmentävää? Kyllä. Vaikuttavaa? Todella. Tule itse katsomaan!

HTC Vive VR -laseilla katsottava teos on rakennettu Unity3D-pelimoottorin avulla. Videon tuotannossa on käytetty useita eri ohjelmistoja, kuten esimerkiksi Lightwave3D, 3D-Coat, Photoshop, Brekel sekä Perception Neuron. Teoksen ovat toteuttaneet kotimaiset VR-sisältöjä toteuttava Shader Oy ja Rocket Koala Oy. Lue myös videoteoksesta kertova juttu Teostorystä!

Teosto Slush Musicissa

Teosto on mukana myös kahdessa Slush Musicin ohjelmasisällössä:

  • Klo 11.30 The Fight for the Share of Ear (Tempo Stage)
    Nelonen Median kanssa yhdessä toteutettavassa puheenvuorossa radioiden sisältöjohtaja Johannes Saukko avaa audiosisältöjen tarjonnan tulevaisuutta, musiikin lisensoinnista audiosisältöihin kertoo Teoston Markus Kaarto (Head of Music Licensing).
     
  • Klo 15.30 Blockchain – Music and Next Steps (Drop Stage)
    Allen Bargfreden vetämässä paneelikeskustelussa Teostolta mukana Turo Pekari (Senior Advisor, Innovation and Discovery).

Euroopan johtava kasvuyritystapahtuma Slush järjestää tänä syksynä ensimmäistä kertaa musiikkia, teknologiaa ja yrittäjyyttä yhdistävän sisartapahtuman Slush Musicin. Slush Music kokoaa 30. marraskuuta Helsingin Kaapelitehtaalle 1 500 osallistujaa kiihdyttämään miljardien arvoisen toimialan kehittymistä. Torstaina 1.12. Slush Music sulautuu Messukeskuksen päätapahtumaan. Teosto on Slush Musicin pääyhteistyökumppani. Slush Musicin ohjelma ja puhujaesittelyt.

View
View (Juuso Ruohonen), on 24-vuotias helsinkiläinen rap-artisti, jonka hypnoottinen ja mystinen soundi yhdistettynä karismaattiseen ääneen on saanut laajasti huomiota Suomessa ja ulkomailla. View julkaisi ensimmäisen EP:nsä, Avalon, yhdessä tuottajansa Joonas Laaksoharjun kanssa lokakuussa 2015. Vuoden 2016 lopussa View aloitti yhteistyön Sony Music Finlandin ja Cargo Records Germanyn kanssa, jotka julkaisevat View’n devyyttialbumin keväällä 2017. View on esiintynyt mm. Flow:ssa, Ruisrockissa, Provinssissa ja Blockfestissa sekä The Great Escapessa (UK), Spot Festivalilla (DK) ja Reeperbahn Festivalilla (GER). Facebook: View Official .

Lisätietoja:
Teosto
Susanna Perämaa
p. 040 558 8023, susanna.perama(at)teosto.fi

View management
Martin Linnankoski
p. 045 634 6656, martin(at)vildmusic.com

Shader Oy
Pekka Tavi
p. 040 739 9262, pekka.tavi(at)shader.fi

Jaa somessa