Siirry sisältöön

Teoston toimitilojen avajaisissa kuultiin ministerin terveiset ja kotimaista räppiä

12.09.2014


Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Teosto vietti uusien toimitilojensa avajaisia 11. syyskuuta yhdessä seitsemän muun järjestön kanssa. Järjestöjen muodostaman Luovan Huipun avajaisia juhlisti Kampin korttelissa noin 300 kutsuvierasta. Tupaantuliaisissa kuultiin eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan ajankohtaisia näkemyksiä luovien alojen merkityksestä sekä Nyt kolisee –live! -kollektiivin riimityksiä.

Tavastialla iltatilaisuuden avasi ministeri Toivakka, joka korosti luovien alojen merkitystä Suomen talouden ja yrittäjyyden kannalta.

”Luovilla aloilla on merkittävää potentiaalia uuden kasvun luomiseksi. Esimerkiksi suomalainen musiikki näkyy maailmalla laajasti ja monipuolisesti. Viimeisen 15 vuoden aikana musiikkiviennin arvo on lähes kymmenkertaistunut”, Toivakka muistutti avaussanoissaan.

Ministeri myös totesi, että hallitusohjelmaan sisältyy kirjaus itsensä työllistävien henkilöiden työmarkkina-aseman sekä sosiaali- ja eläketurvan parantamiseksi.

”Luovien alojen yrittäjien on voitava kehittää ja kasvattaa yritystoimintaansa kuten muidenkin yrittäjien. Oikeudenmukaisempi verotus kannustaisi taiteilijaa kansainvälistymään ja silti pysymään suomalaisen tekijänoikeusjärjestön asiakkaana ja kotouttamaan teostensa tuoton Suomeen”, Toivakka sanoi.

Lisää kuvia Teoston Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/musiikintekijoidenjarjesto

Jaa somessa