Siirry sisältöön

Teoston Turo Pekari Ny:Lon Connect -tapahtumassa: Musiikin tulevaisuus tapahtuu Pohjoismaissa

25.01.2017

Musiikkialan päättäjien ammattilaistapahtumassa Ny:Lon Connectissa puhuvan Teoston Senior advisor, innovation and discovery Turo Pekari arvioi, että Pohjoismaisen musiikkimarkkinan kehitys antaa suuntaviivoja sille, mitä suurilla markkinoilla tapahtuu lähivuosina. Vaikka Pohjoismaat ovat yksittäisinä alueina pieniä, ne ovat yhdessä samankaltainen ja merkittävä markkina-alue.

”Edelläkävijyys digitaalisilla musiikkimarkkinoilla on johtanut siihen, että digitaalinen musiikki ja streaming ovat tällä hetkellä ylivoimaisesti ääniteteollisuuden tärkein tulonlähde Pohjoismaissa. Digitaalisen musiikin kasvu alkaa jo hidastua”, Pekari kommentoi.

Vaikka levy-yhtiöille ja artisteille streaming-palvelut ovat nousseet elintärkeiksi, säveltäjät ja kustantajat saavat edelleen pääasiallisesti tulonsa muista lähteistä.

Ny:Lon Connectissa katsaus musiikin johtaviin ja nouseviin markkinoihin

Ny:Lon Connect järjestetään Lontoossa 24.–25.1.2017, ja tapahtumassa keskustellaan muun muassa musiikkialan muutoksesta ja markkina-alueista, jotka ovat muutoksen edelläkävijöitä. Tapahtuman järjestävät englantilainen tutkimus- ja konsultointiyritys Music Ally ja amerikkalainen The Music Businessa Association -järjestö.

Teoston Turo Pekari kertoo tapahtumassa Pohjoismaiden musiikkimarkkinan muutoksesta ja Teoston uudesta Teosto Futures Lab (TFL) -konseptista, joka on alusta musiikkialan innovaatio- ja kehitystoiminnalle. TFL on mukana musiikkialan kansainvälisissä innovaatioverkostoissa ja tapahtumissa ja tekee yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten kehittäjien, startupien, teknologiayritysten ja tutkijoiden kanssa Suomessa, Euroopassa ja USAssa.

Teosto Futures Lab panostaa toiminnassaan verkostoihin ja yhteistyöhön. Futures Labin projektit liittyvät teknologiaan, uusiin liiketoimintamalleihin ja palveluihin, sekä tutkimus- ja koulutushankkeisiin.

Lisätietoja:

Teosto
Turo Pekari, Senior advisor, innovation and discovery
p. 050 575 0357, turo.pekari@teosto.fi

Ano Sirppiniemi, Head of R&D
p. 050 325 6530, ano.sirppiniemi@teosto.fi

Ny:Lon Connect http://nylonconnect.com/

Music Ally http://musically.com/

The Music Business Association https://musicbiz.org/

Jaa somessa