Siirry sisältöön

Teoston valokuvanäyttely Tiketti Galleriassa esittelee kotimaisia musiikintekijöitä luomistyönsä äärellä

07.05.2019


Musiikissa valokeila kohdistuu usein artisteihin ja orkestereihin, jotka musiikkia esittävät. Rakkaudesta musiikkiin: Luovassa tilassa –valokuvanäyttely nostaa valokeilaan ne, jotka musiikkia tekevät: säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat.Osa heistä ei esitä musiikkiaan itse, vaan musiikin tulkitsee joku muu; osa heistä myös laulaa ja soittaa itse. Näissä kuvissa kukaan ei kuitenkaan näyttäydy artisti- tai esiintyjäroolissaan, vaan musiikin tekijänä – työnsä äärellä, ’behind the scenes’.

’Behind the scenes’ on myös tässä näyttelyssä esillä olevien valokuvien konsepti. Teoston brändikuvina käytettävät kuvat otettiin osana visuaalisen ilmeen uudistamista, joka tehtiin Teoston vuonna 2018 viettämän 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ilmeuudistuksen pääsuunnittelijana toimi Tweed Agencyn Tommi Mustonen yhdessä kollegansa Jan Schulte-Tiggesin kanssa. Henkilöt musiikin takaa kutsui kuvilla esiin helsinkiläinen valokuvaaja AJ Savolainen.

Kuvilla haluamme tarjota kurkistuksen musiikin tekijän ammattiin ja musiikin tekemiseen. Tilanne ja ympäristö, missä musiikkia tehdään voi olla hyvinkin yksityinen ja pelkistetty verrattuna näyttävään esiintymistilanteeseen. Harva tulee ajatelleeksi missä, miten ja millaisten välineiden avulla musiikki kirjoitetaan.

Tähän mennessä AJ on kuvannut Teoston brändikuviin jo kaksikymmentä säveltäjää, sanoittajaa ja sovittajaa työnsä äärellä joko autenttisissa tai mahdollisimman todenmukaisissa ympäristöissä. Kuvat näyttävät välähdyksen kulissien takaa, hetken luovasta tilasta, jonka tuloksena saamme kuulla ja kokea musiikkia oman elämämme eri tilanteissa.

Kiitämme kuvissa esiintyviä musiikintekijöitä, että he ovat avanneet meille yksityisempää maailmaansa ja jakaneet kanssamme luovan tilansa. Kiitos Anna-MariAnssiCeciliaChisuEijaIiroJareJenniKaijaKnipi, LeifMattiMikkoNoahPetriSauliTidoTimoTuomas ja Ville-Petteri.Kiitos, kun saimme kuvata teitä ja kiitos, kun teette musiikkia!

Tiketti Galleria, Urho Kekkosen katu 4 – 6, Helsinki
Galleria avoinna ma – pe klo 11 – 18
Vapaa pääsy!

Näyttelyn Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2245455602187888/
#tikettigalleria #teosto #rakkaudestamusiikkiin #luovassatilassa

Valokuvaaja AJ Savolainen
AJ Savolainen (s. 1974) on Kuopiossa syntynyt helsinkiläinen, henkilökuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Viimeisen 20 vuoden aikana Savolainen on työskennellyt useille lehtitaloille, levy-yhtiöille, oppilaitoksille, mainostoimistoille sekä lukuisille muille yrityksille. Hänet tunnetaan etenkin musiikkialan kuvistaan, joissa Savolainen on tehnyt yhteistyötä monien muusikoiden ja yhtyeiden kanssa vaihtoehtoartisteista eturivin tähtiin ja kansanmusiikista metalliin. Hän on kuvannut levynkansi- ja promokuvia muun muassa Anssi Kelalle, Juha Tapiolle, Pelle Miljoonalle, CMX:lle, The Rasmukselle, Johanna Kurkelalle, Viikatteelle, Pekko Käpille, Värttinälle ja monelle muulle. Ks. lisää www.behance.net/ajsavolainen  

 

Jaa somessa