Siirry sisältöön

Teoston Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinnot Sinikka Svärdille ja Juha Tapiolle

21.02.2020

Sanoittaja Sinikka Svärd ja säveltäjä, sanoittaja, sovittaja Juha Tapio saivat tänään Iskelmä Gaalassa Teoston Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinnot. Teoston toimitusjohtajan Risto Salmisen ja asiakkuusjohtaja Jani Jalosen jakamat palkinnot annettiin tunnustuksina erityisistä ansioista monipuolisen iskelmämusiikin tekijöinä.

Sinikka Svärdin tekemiä tekstejä ovat mm. Vie minut (säv. Esa Nieminen, esittäjä Katri Helena), Kun katsoit minuun ja Kaikista kasvoista (säv. Esa Nieminen, esittäjä Anna Eriksson), Sitä saa mitä tilaa (säv. Esa Nieminen, esittäjä Yölintu), Marmoritaivas (säv. Tomi Aholainen, esittäjä Johanna Kurkela), Oikeesti (säv. Kaisa Ranta, esittäjä Finlanders), Olisitpa sylissäni (säv. Lauri Tähkä, Matti Mikkola, esittäjä Antti Ketonen) sekä Polte ja Mustaherukan tuoksuinen tyttö (säv. Lauri Tähkä, esittäjä Lauri Tähkä).

Sinikka Svärd on palkittu aiemmin Pro Iskelmä -palkinnolla vuonna 2006, Juha Vainio -palkinnolla vuonna 2008ja Kullervo Linnan Säätiön palkinnolla 2017.

Esittämänsä kappaleet itse säveltävän ja sanoittavan Juha Tapion tunnetuimpia lauluja ovat mm. Kaksi puuta, En mitään en ketään, Tykkään susta niin että halkeen, Meillä on aikaa, Sinun vuorosi loistaa, Jotain niin oikeaa, Älä lähde vielä pois ja Kuka näkee sut.

Juha Tapio on palkittu aiemmin kolmella Emma-palkinnolla (Vuoden miessolisti 2009, Vuoden iskelmäalbumi 2014 ja 2019) ja hän on Iskelmä Gaalan kautta aikojen palkituin musiikintekijä ja artisti. Juha Vainio -palkinnon Juha Tapio sai vuonna 2017.

”Haluamme huomioida Iskelmä Gaalassa jaettavalla Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinnolla monipuolisia säveltäjiä ja sanoittajia, jotka ovat ansioituneita erityisesti iskelmämusiikin tekijöinä”, sanoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen. ”Iskelmän 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi päätimme tänä vuonna nostaa esiin kaksi erityisen rakastettua musiikintekijää, joiden tekemiä lauluja on vuosien varrella ollut eniten Iskelmän Top 3 -soitetuimmat listoilla: Juha Tapiolla niitä on ollut kahdeksan ja Sinikka Svärdillä viisi,” Salminen jatkaa.

Iskelmä Gaalassa jaettavallaTeoston Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinnolla huomioidaan ansioituneita musiikintekijöitä. Palkinnon saajista päättää Teoston johtoryhmä.

Jaa somessa