Siirry sisältöön

Teoston ylimääräinen jäsenkokous kokoontuu päättämään uuden kulttuurisäätiön perustamisesta

30.11.2023

Teoston hallitus on kutsunut koolle yhdistyksen ylimääräisen kokouksen päättämään Teoston kulttuurisäätiön perustamisesta. Säätiön tehtävänä olisi kotimaisen luovan säveltaiteen toimintaedellytysten, monimuotoisuuden ja kansainvälisyyden edistäminen. 

Teoston tavoitteena on perustaa uusi säätiö kotimaisen luovan säveltaiteen ja sen toimintaedellytysten edistämiseksi. Säätiön nimi olisi Teoston kulttuurisäätiö, ja sen tehtävänä on toimia kotimaisen musiikin kulttuurisen ja kaupallisen arvon sekä monimuotoisuuden kasvun hyväksi.  

Teoston kulttuurisäätiön perustamista on valmisteltu vuosina 2019-2023. Valmistelutyötä on johtanut Teoston hallituksen nimeämä säätiötyöryhmä, jossa on ollut Teoston ja sen jäsenjärjestöjen edustus.  

Säätiön rahoitus on tarkoitus alkuvaiheessa toteuttaa Teosto-rahastosta siirrettävillä varoilla. Teoston tahtotila perustajana on, että säätiön pääomaa kasvatetaan aktiivisesti ja pitkäjänteisesti vahvistamaan tulevaisuuden mahdollisuuksia luovan kotimaisen säveltaiteen tukitoimintaan. 

Säätiön perustamisesta päättävät Teoston jäsenet ylimääräisessä jäsenkokouksessa 13.12.2023. Samassa yhteydessä asetetaan myös säätiön ensimmäinen hallitus, jonka tehtävinä on muun muassa rekrytoida säätiölle toimitusjohtaja sekä toteuttaa vuoden 2024 aikana muut säätiön toiminnan aloittamisvaiheen toimenpiteet.   

>> Lisätietoa Teoston päättävistä jäsenistä ja jäsenkokouksesta

Jaa somessa