Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Jani Hellström
Kuva: Joel Hiljanen

5 kysymystä: Shiraz Lane

Keitä olette ja miten bändi perustettiin?

Hannes Kett, laulu
Jani Laine, kitara
Miki Kalske, kitara
Joel Hiljanen, basso
Ana Willman, rummut

Pitkäaikaiset ystävät, Ana ja Hannes päättivät vuoden 2009 lopulla perustaa bändin, josta myöhemmin muotoutui Shiraz Lane.

Muusikoiden.netistä löytnyt komppikitaristi Miki teki duosta trion ja varsinainen aktivoituminen tapahtui vuoden 2011 alkupuolella, kun Jani otti lead-kitaristin roolin hoitaakseen. Shiraz Lane on keikkaillut aktiivisesti lähes olemassaolonsa ajan, mutta lopullisen muotonsa bändi on löysi vasta nyt – muutaman basistinvaihdoksen myötä. Loppukesästä kyytiin napattu Joel potki porukkaan vauhtia ja nyt mennään lujaa!

Millaista musiikkia on Shiraz Lane?

Shiraz Lane soittaa monipuolista rock-musiikkia. Pääasiassa hard rockiksi mielletyssä kokonaisuudessa seikkaillaan vauhdikkaista ja energisistä rock-ralleista hevimpien vibojen kautta reggea-henkiseen fiilistelyyn ja sieltä toisinaan herkempään ilmaisuun. Biisejä tehdessä ei tunneta genrerajoja, mutta lopputulos kuulostaa aina Shiraz Lanelta.

Miten määrittelette hyvän musiikin?

Hyvä musiikki herättää kuulijassa laajan kirjon tunteita ja on vahvasti välittyvän fiiliksen lisäksi myös toivottavasti hyvin soitettua.

 

Olette lähdössä keikalle Kanadaan. Miten tämä tapahtui?

Osallistuimme alkuvuodesta Hard Rock Cafen järjestämään Hard Rock Rising -kilpailuun, jonka osanottajat valittiin internet -äänestyksen perusteella. Shiraz Lane äänestettiin yhdeksän parhaan joukkoon ja pääsi näin esiintymään Suomen musiikkibisneksessä vaikuttavista henkilöistä koostuvan raadin eteen. Kahden live-skaban jälkeen tuomaristo valitsi Shiraz Lanen kilpailun voittajaksi ja keikkareissu Torontoon oli yksi voittajabändin hienoista palkinnoista.

Millaisia suunnitelmia Shiraz Lanella on tulevaisuuden suhteen?

Musiikilliset ja menestykselliset tavoitteet ovat asetettu tappiinsa asti, mutta käytännön toimia mainitaksemme lähitulevaisuuteen kuuluu Toronton lisäksi keikkailua ympäri Suomen, alustavien suunnitelmien mukaan myös maamme rajojen ulkopuolella, sekä jatkuvaa biisien kirjoittamista ja musiikin julkaisemista. Teemme töitä kovasti, katsotaan mihin sillä päätyy.

 

 

Kuva, jonka Teosto ry (@teosto_ry) julkaisi on

 

Jaa somessa