Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Jani Hellström
Kuva: Saara Karttunen

5 kysymystä: Vilikasper Kanth

Äskettäin Teoston asiakkaaksi liittynyt Vilikasper Kanth haluaa bändisoittajasta biisinkirjoittajaksi. Idolsista ja The Voice Of Finlandista tutuksi tullut Kanth työstää tällä hetkellä omaa musiikkiaan. Hän on myös tämän vuoden viimeinen #tekijätiistai-kasvo.

Miten päädyit musiikin pariin?

”Menin kolmannelle luokalle Simonkallion ala-asteen musaluokalle ja siitä kaikki oikeastaan alkoi. Samana vuonna pääsin sitten basistiksi pari vuotta vanhempien broidien bändiin, The Brothersiin. Basson lisäksi olen opiskellut saksofonin soittamista. Basson ja saksofonin kautta päädyin lopulta opettelemaan kitaraa ja laulua.”

”Olen aina ollut bändisoittaja, mutta vasta nyt reilu parikymppisenä oon alkanu miettimään biisien kirjoittamista enemmän.”

Mikä musiikissa on tärkeintä?

”Sen moninainen merkitys. Itselle tärkeintä musassa on se, että saa fiiliksiä ja tunnetiloja ikään kuin päiväkirjamaisesti talteen. Musiikin kuuntelu puolestaan auttaa käsittelemään erinäisiä fiiliksiä. Upeaa musiikin tekemisessä on vielä se, jos pystyy vaikuttamaan jonkun toisen elämään tai fiiliksiin omalla teoksella tai tulkinnalla.”

Millä musiikin tekemisen osa-alueella haluat kehittyä eniten: säveltämisessä, sanoittamisessa vai sovittamisessa?

”Uskon, että jokainen musantekijä haluaa kehittyä kaikissa edellä mainituissa, mutta kyllä mä oon noista kolmesta vaihtoehdosta surkein sanoittamaan. Sanoittajana haluisin kehittyä tosi paljon ja näin toivottavasti tulevaisuudessa tulee tapahtumaan.”

Kenen suomalaisen musiikintekijän kanssa haluaisit tehdä musiikkia?

”Jukka Immosen kanssa! Sillä on jäätävän hyvä tatsi tekemisessä.”

Minkä parissa työskentelet tällä hetkellä?

”Tällä hetkellä teen paljon vaan biisejä plakkariin. Sinkkujulkasut alkaa ehkä skidisti puuduttaa, joten jonkun kokonaisuuden funtsiminen ja aloittaminen alkaa varmaa olla aika ajankohtaista. Keskityn siis pitkälti omaan musaan. Biisien tekemisen ohella kokoan bändiä ensi vuoden keikkoja varten.”

 

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

 

 

 

 

 

 

Jaa somessa