Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Lauri Laavakari
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Esitysilmoitukset nyt helposti tien päällä

Teosto lanseerasi lokakuussa ensimmäisen mobiilipalvelunsa, Keikkamobiilin. Teosto haluaa tarjota asiakkailleen hyödyllisiä ja helppokäyttöisiä palveluita ja tämä ajatus mielessä pitäen kehitettiin myös Keikkamobiili.

”Esiintyjien työ on luonnostaan liikkuvaa ja halusimme, että esiintyjien ja artistien olisi mahdollisimman helppo tehdä esitysilmoituksia jo tien päällä, kun settilistat ovat vielä tuoreessa muistissa.  Siksi olikin luonnollista valita Keikkamobiili ensimmäiseksi Teoston mobiilisovellukseksi,” kertoo Teoston tuotepäällikkö Teemu Hänninen.

Teosto maksaa esitysilmoitusten perusteella tilityksen niille musiikin tekijöille ja kustantajille, joiden musiikkia on esitetty keikoilla, konserteissa ja festareilla. Tekijöille maksettavat korvaukset kerätään tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjiltä.

Artistit alusta asti mukana palvelun kehityksessä

Sovelluksen kehittämisessä oli alusta asti mukana esiintyviä artisteja ja yhtyeitä. Näin haluttiin varmistaa, että palvelu vastaa käyttäjiensä tarpeisiin.

”Kutsuimme joukon asiakkaita haastatteluun. Haastatteluissa saatujen toiveiden ja tarpeiden pohjalta alettiin määrittää ja suunnitella palvelun sisältöä. Haastatellut artistit ja esiintyjät toimivat myös palvelun pilottikäyttäjäryhmänä, joka testasi sovellusta viime kesänä jo ennen sen lanseerausta”, avaa Hänninen palvelun kehittämistä.

Yksi pilottiin osallistuneista oli Sonik-yhtyeen Ville Härkönen. Tekemällä Sonikin keikoista esitysilmoitukset Teostoon, Ville varmistaa, että keikoista kerättävät esityskorvaukset löytävät oikeaan osoitteeseen.

”Kesällä esiinnyimme esimerkiksi muutamilla festareilla, ja tein niistä ilmoitukset Keikkamobiililla. Se oli helppo systeemi ottaa käyttöön, kaltaiselleni ei kovin tietoteknisellekin henkilölle.”

Keikkailmoitukset mobiilissa tai verkkopalvelussa

Esitysilmoitukset voi tehdä joko Teoston verkkopalvelussa tai Keikkamobiililla. Sekä Keikkamobiilin että verkkopalvelun saa käyttöönsä hakemalla maksuttomat verkkopalvelutunnukset.

”Muistan vielä hyvin nekin ajat, kun esitysilmoitukset lähetettiin paperilla. Verkkopalvelun käytöstä oli luontevaa siirtyä kokeilemaan mobiilia. Nykyisin yhä useammat palvelut ovat saatavilla verkkopalveluiden lisäksi mobiiliversioina ja monet tykkäävät hoitaa asioitaan applikaatiokeinoin, joten uskon että Keikkamobiili on usealle keikkailijalle toivottu uudistus ja lisä,” kertoo Härkönen.

Keikkamobiilin voi ladata iOS-laitteille ja se löytyy AppStoresta nimellä ”Keikkamobiili”. Keikkamobiilia pääsee käyttämään Teoston maksuttomilla verkkopalvelutunnuksilla. Verkkopalvelutunnukset voi hakea täältä.

Muista ilmoittaa vuoden 2015 esitykset 31.1.2016 mennessä

Jos olet esiintynyt keikoilla tai konserteissa vuoden 2015 aikana, varmistathan, että olet tehnyt esitysilmoitukset esiintymisistäsi viimeistään 31.1.2016. Tämän jälkeen vuoden 2015 esitysilmoituksia ei voi enää tehdä. Voit tehdä ilmoitukset joko verkkopalvelussa tai Keikkamobiili-palvelulla.

Mikä esitysilmoitus? Lue lisää
 

Jaa somessa