Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Jani Hellström
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Haloo Helsinki! ei usko laskelmointiin

Lähes kahdeksan vuotta yhdessä ollut Haloo Helsinki! ei usko laskelmointiin levyn tekemisessä. ”Levynteko oli meille ennemminkin leikkimistä ja friikkailua”, kertoo bändin kitaristi Leo Hakanen. Miten ”Maailma on tehty meitä varten” syntyi?

Esiraati perusteli valintaansa seuraavasti:

”Haloo Helsinki! tekee teoksellaan paluun rokin peruslähteelle ja tekee sen tuoreella ja raikkaalla tavalla. Yhtyeen kappaleet ovat vahvasti kiinni nykyhetkessä, ja Haloo Helsinki! onnistuu tekemään omaäänistä, tuoretta hittimusiikkia yleisöä puhuttelevalla tavalla.”

Mikä toi teidät Haloo Helsinki! -bändin yhteen?

”Eteenpäin vievänä voimana on oikeastaan aina ollut intohimo soittamista ja keikkailua kohtaan – bändimeno on aina kiinnostanut. Mulla ja Jerellä oli useita bändiviritelmiä koulussa.”

”Kun nykyistä edeltävä bändi kuivui kasaan, tuli sellainen fiilis, että nyt halutaan ihan oikeasti alkaa tehdä musiikkia ja mennä eteenpäin. Sitten löytyivät Elli ja Jukka. Nyt bändi on ollut kasassa yhteensä seitsemän ja puoli vuotta.”

Miten ”Maailma on tehty meitä varten” syntyi?

”Ehkä suurin oivallus tätä levyä varten tuli edellisen levyn kohdalla. Päätettiin tuolloin, että neljännen levyn pitää olla omaa käsialaa. Aikaisemmillakin levyillä on omia biisejämme, mutta osa on tehty yhdessä tuottajien kanssa. Päätökseen luultavasti vaikutti se, että esimerkiksi ”Maailman toisella puolen”, joka on omaa käsialaamme, kasvoi niin isoksi.”

”Mentiin studiolle 30 demon kanssa, kun tätä levyä alettiin tehdä. Biisikasa purettiin studiolla ja tehtiin vielä muutama biisi lisääkin. Meille oli tärkeää tehdä eheä kokonaisuus eikä laskelmoida. Levynteko oli meille ennemminkin leikkimistä ja friikkailua. Lopputuloksesta tuli meidän korvaamme juuri oikean kuuloinen: positiivinen, maanläheinen ja kiinni tässä hetkessä.”

”Sessioiden jälkeen oli kyllä todella hyvä fiilis. Elli on löytänyt matkan varrella itsestään aivan huikean sanoittajan.”

Miltä Teosto-palkintoehdokkuus tuntuu?

Huikeelta. Teosto-palkinto on yksi merkittävimmistä musa-alan palkinnoista. Ehdokkaina on iso katras todella merkittäviä taideteoksia. Ollaan otettuja siitä, että meidät on nimetty samaan porukkaan.”

Mitä Haloo Helsinki! tekee 10 vuoden päästä?

”Pyritään tekemään samaa hommaa kuin nytkin. Tarkoituksena on tehdä hyviä levyjä, kokeilla asioita sekä säilyttää musiikin tekemisessä rehellisyys ja intohimo. Vuosien vieriessä eteenpäin on tietysti tärkeää, että kehitymme koko ajan. Nyt vain uutta vaihdetta silmään.”

Jaa somessa