Siirry sisältöön
Kirjoittaja: -
Kuva: Kimmo Aroluoma

Jenkkirundi – tarina kiertueesta ja työmaniasta

Kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2011, jolloin Kimmo Aroluoma kiersi kitarateknikkona HIMin kitaristi Linde Lindströmin johtaman Daniel Lioneye -bändin kanssa Yhdysvalloissa.

Aluksi Linde suhtautui kirjaan varauksella, mutta taipui lopulta sen julkaisuun.

”Kun annoin vielä hieman keskeneräisen kirjan Lindelle luettavaksi, hän ahmi sen kahteen kertaan ja oli erittäin tyytyväinen. Hän ei pyytänyt minua muuttamaan mitään, vaan ymmärsi heti luettuaan, mitä olen tekemässä”, Aroluoma kertoo.

Aroluoma on työskennellyt kitarateknikkona kaksitoista vuotta ja kiertänyt suomalaisten bändien mukana yli viidessäkymmenessä maassa.

”Halusin olla alallani paras enkä nähnyt kunnianhimoltani, mitä ympärilläni tapahtui. Työ vei minut mennessään, ja tästä saivat kärsiä valitettavasti myös elämäni tärkeimmät ihmiset. Kirjoittaessani omaa tarinaani tajusin aiheen olevan hyvin universaali, sillä näen päivittäin ympärilläni tekemisiinsä intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä, joiden omat päämäärät ovat asettuneet esteeksi omalle ja läheisten hyvinvoinnille.”

Aroluoman kirja on kuvaus egonsa riivaamasta kiertuetyöläisestä, joka etsii kuumeisesti mielenrauhaa. Vaakalaudalla ovat samaan aikaan sekä artistin talous että hänelle työskentelevän perheenisän oma terveys ja avioliitto.

”Mitä useampaa asiaa tein yhtä aikaa, sitä paremmalta minusta tuntui.”

Yksinäisinä öinä keikkabussissa ja motelleissa Aroluomalla oli aikaa ajatella, mitä hän elämältään haluaisi. Hän kertoo lopulta löytäneensä keinon, jonka avulla oppi läsnäolon merkityksen ja ymmärsi, että oma ego voi olla ihmisen pahin vihollinen.

Aroluoman mukaan Amerikan kiertueesta ja kiertueen valmisteluista kertova Jenkkirundi on suunnattu kaikille aiheesta haaveileville muusikoille. Hän kuitenkin lisää, että tarina on suunnattu ennen kaikkea kenelle tahansa, joka elää töidensä kautta ja tuntee, ettei oma elämä ole hallinnassa.

”Myös avioeron kokeneet naiset voivat löytää kirjasta selityksen, mikä heidän puolisoaan riivasi ja mikä meni pieleen”, Aroluoma toteaa ja kertoo itse saaneensa lopulta viimeisimmän rohkaisun elämänhallintaan entiseltä Smack-bändin kitaristilta, nykyisin Atomirotassa soittavalta Harri Jäntiltä eli Rane Raitsikalta.

Tutustu kirjaan Backstage-blogissa

 

 

 

 

Jaa somessa