Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Kaisa Huikuri
Kuva: Lauri Laavakari

Jouluradiosta musiikkia jokaiseen makuun

Huimat 713 000 viikkokuulijaa saavuttanut Jouluradio oli valtakuntamme viidenneksi kuunnelluin radiokanava viime vuonna. Perinteisen radion lisäksi kanavaa voi kuunnella nettisivuilta, mistä löytyy yhdeksän eri tyylistä joulumusiikkivirtaa: jazzhenkistä, rouheaa, R’n’B -, klassista ja vaikkapa indietyylistä joulumusiikkia.

Jouluradio on Riitta ”Joulumuori” Kalliorinteen mukaan seurakuntien joulutervehdys jokaiseen torppaan, autoon ja mobiililaitteeseen.

”Levitämme joulumusiikin ilosanomaa mahdollisimman laajalle ja tarjoamme musiikkia moneen makuun”, Kalliorinne tiivistää lempiagendansa.

Hän kertoo, että Jouluradion ohjelmiston takana on ammattitaitoinen tiimi.

”Esimerkiksi Bassoradion toimittaja Klaus Elfving on suunnitellut Happy Holidays- ja R’n’B -nettikanavien musiikkeja.”

Jouluradio kiinnostaa maailmalla

Millaista Jouluradion pyörittäminen mahtaa olla?

”Raivokasta ja yrittäjähenkistä. Katselen kaikkia asioita joulumusiikin silmälasit päässä”, hymähtää Riitta Kalliorinne.

”Olen toimituspäällikkö, mutta koen olevani myös brand manager. Jouluradiosta on kasvamassa kansainvälinen brändi. Tämä on ikään kuin tervehdys joulupukin maasta. Vientipotentiaalia löytyy, sillä kanavaa kuunnellaan 150 maassa.” 

Erityisesti ulkomailla asuvat suomalaiset rakastavat kanavaa.

”Jouluradio on toiminut jo 15 vuotta. Saimme ennen sosiaalista mediaa paperikirjeitä erilaisilta kuulijoilta, missä he kiittelivät ja kertoivat, miten tärkeä kanava on heille.”

Nykyisin Facebookin Jouluradioryhmässä lähes 110 000 jäsentä.

Kauden starttaa Hoosianna

Jouluradion kauden avaus tapahtuu aina Hoosianna-kappaleen live-esityksellä.

Tänä vuonna Hoosiannan esitti ja versioi Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Hoosiannasta julkaistiin adventtisunnuntaina 3.12. myös musiikkivideo Jouluradion verkkosivuilla ja Facebook-ryhmässä.

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

”Tämän kertaisessa Hoosianna-versiossa on kansanjuhlan katu-uskottavaa riemua. Siinä on hitin ainekset”, aavistelee toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Joululaulupäivä 15.12. haastaa laulamaan

Toissa vuonna Jouluradio järjesti jouluravet Tavastialla lumikoneiden ja DJ:den kera, mutta tänä vuonna paukut ovat Joululaulupäivän kasvattamisessa.

”Kansallinen Joululaulupäivä on 15.12. ja haastamme kaikkia keksimään joululaulamaan kaduille, kylille, työpaikoille, kauppoihin, kahviloihin – mihin tahansa.”

Riitta Kalliorinne kutsuu myös Teostoryn lukijoita Jouluradion omalle laulupisteelle.

”Me ollaan Aleksanterinkadulla Elisan kulmaputiikissa. Sinne voi kaikki tulla laulamaan. Somessa hashtagina on #lupalaulaa ja toivon, että laulut soivat ympäri Suomea.”

Myös Teostolla aiotaan tarttua haasteeseen toimiston sekakuoron voimin – siitä lisää myöhemmin. 

Jouluradion taustalla Toivontuottajat

Jouluradio soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen mediatoimituksen, Toivontuottajien, tuottamana. Nykyään Toivontuottajat on osa Kirkko ja kaupunki -mediaa. 

Katso FM- ja kaapelitaajudet tai kuuntele Jouluradiota netistä: www.jouluradio.fi

 

Jaa somessa