Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Jani Hellström
Kuva: Jääpuisto

Kotimainen musiikki innostaa ihmiset laulamaan Jääpuistossa

Helsingin Rautatientorilla sijaitseva Jääpuisto luottaa klassikkobiiseihin. Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Antti Herrala kertoo musiikin olevan erottava tekijä Jääpuiston ja muiden luistinratojen välillä. ”Musiikki on äärimmäisen isossa roolissa luistelijoiden viihtyvyyden kannalta”, Herrala toteaa.

Helsingin ydinkeskustassa, aivan juna-aseman vieressä sijaitseva Jääpuisto-luistinrata haluaa erottautua musiikilla. Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Antti Herrala kertoo musiikin soivan käytännössä aina, kun Jääpuisto on auki.

”Jääpuistossa soi aina musiikki, joka valitaan dj-onlinen kappalelistojen kautta.  Musiikin valinnassa otetaan päivä ja kellonaika huomioon, joten esimerkiksi viikonloppuaamuisin soi enemmän lapsille sopiva musiikki ja iltaisin soitetaan hieman menevämpää musiikkia. Myös erilaisilla tapahtumat ja teemapäivät otetaan huomioon, joten esimerkiksi itsenäisyyspäivänä soitettiin ikivihreitä suomiklassikoita kävijöiden biisitoiveita kuunnellen.”

Suosituinta musiikkia on vaikea eritellä, mutta vanhat klassikot kuten Abba, Queen ja 90-luvun Suomi-rock hitit toimii aina. Varsinkin nuoremmat kävijät toivovat usein ajankohtaisia hittibiisejä soitettavaksi. Klassista musiikkia toivotaan myös jonkin verran.”

Kotimaisella musiikilla on Herralan mukaan erityinen rooli osana Jääpuiston musiikkitarjontaa.

”Useimmiten nimenomaan kotimainen musiikki on se, joka saa kävijät parhaalle tuulelle ja ihmiset jopa laulamaan jäällä ja kahvilassa. Jääpuiston kävijäkunta on myös todella laaja, joten erityisesti lapsille ja vanhuksille suomen kielellä tulevat kappaleet ovat iloista kuultavaa.”

Jääpuistolla riittää kävijöitä

Viime kaudella Jääpuistossa tehtiin uusi kävijäennätys, kun luistelemassa kävi lähes 35 000 kävijää. Herralan mukaan luistelijoita on tänä vuonna käynyt suunnilleen samaan tahtiin kuin viime vuonna. Tasaisesta tahdista huolimatta Herrala kertoo Jääpuiston pyrkivän rikkomaan kävijäennätyksen myös tänä vuonna.

Musiikin, laajojen aukioloaikojen sekä keskeisen sijainnin ohella Jääpuiston suosiota selittää sen laaja ohjelmatarjonta. Ohjelmisto huomioi myös perheiden pienimmät.

”Jääpuistosta voi myös varata yksityisopetusta luisteluun, jos haluaa lisävarmuutta luisteluun tai opetella vaikkapa taitoluistelun alkeita. Joka arkipäivä Jääpuistossa on Paula-luistelukoulu, jossa lapset voivat yhdessä opettajan johdolla opetella luistelemaan, ja viikonloppuisin järjestetään vielä kiekkokoulu ja luisteluleikkejä perheen pienimmille. Lapset otetaan viikolla huomioon myös tarjoamalla mukavaa sisätekemistä keskiviikkoisin Pikkujätin satuhetken ja torstaisin Paulan puuhatuokio merkeissä Jääpuiston kahvilassa.”

”Lisäksi Jääpuistossa järjestetään paljon juhlapyhiin tai muihin tapahtumiin liittyviä erikoispäiviä, jolloin kävijöille saatetaan tarjota esimerkiksi ilmaisia luistelulippuja tai jotakin hauskaa ohjelmaa. Livebändejäkin on Jääpuistossa nähty niin kahvilan kuin jäänkin puolella.”

Herrala kertoo tyytyväisenä Jääpuiston jatkavan toimintaansa myös ensi vuonna Helsingin Kaupungin päätöksellä.

Lue lisää Teoston sivuilta: Taustamusiikkilupa

Jaa somessa