Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Kaisa Huikuri
Kuva: -

Mikko Hassinen Elektro GT – Huima matka elektronisen musiikin ja fuusiojazzin maailmaan

Teosto-palkintoehdokkaaksi valittu Mikko Hassisen Elektro GT tarjoaa kattauksen elektronissävytteistä jazzia ja virtuoosimaista yhteissoittoa. Esiraati toteaa, että vahvalla näkemyksellä ladattu teos synnyttää kuulijassa positiivisen hämmennyksen. 

Elektro GT -levysi on ehdolla tämänvuotisen Teosto-palkinnon saajaksi. Millaisessa seurassa koet olevasi palkintoehdokkuuden myötä?

Tunnen joitain ehdokkaita ja heidän musiikkiaan ja tekemisiään entuudestaan. Koen ehdottomasti olevani loistoseurassa.

Miten teoskokonaisuus syntyi? Millainen tarina sillä on?

Idea yhtyeen perustamisesta ja soittajistosta tuli kolmisen vuotta sitten. Samoihin aikoihin tein suurimman osan levylle päätyneistä kappaleista.

Äänitykset tehtiin YLE:llä, V.P Heinosen johdolla alkukesästä 2013, jonka jälkeen muokkasin äänitettyä materiaalia kotioloissa puolisen vuotta. Tänä aikana leikin ajatuksella, jossa musiikki voisi tuntua sellaiselta, jollaisena pari vuosikymmentä avaruudessa aikamatkannut jazzdiggari sen kokisi takaisin maahan palattuaan.

Materiaalin muokkauksen aikana myös livesoittoon toimiva konsepti alkoi muodostua. Kun kuuntelin äänityksiä, niin ajattelin, että soittajiston tulisi saada mahdollisimman paljon vapauksia kappaleiden keikkaversioissa.

Tarkoitus oli siis saada musiikki muotoon, jossa elektroniikan käyttö ja pidäkkeetön yhteissoitto olisi mahdollisimman luontevaa. Syksyllä 2013 Miksasin levyn ja Jaakko Viitalähde masteroi sen. Texicalli Recordsin Martti Heikkinen tykästyi musiikkiin ja julkaisi sen vuoden 2014 syyskuussa.

Parhaat muistot levyn teon parista?

Äänitykset ovat se paras muisto. Olen iloinen, että Kalevi Louhivuori, Aki Rissanen, Timo Kämäräinen, Lauri Porra ja Mongo Aaltonen olivat niissä mukana.

Mitä aiot tehdä seuraavaksi musiikin parissa?

Viimeisen kolmen vuoden aikana olen pikkuhiljaa tehnyt levyn, joka on viimein valmis.

Kokoonpano on eri kuin Elektro GT:ssä ja musiikki poikkeaa myös siinä mielessä Elektro GT:n musiikista, että sen ei ole tarkoitus taipua live-esiintymisiin.

Mukana ovat mm. sopraano Eija Räisänen, pianisti Seppo Kantonen, kitaristi Jere Haakana, kanteleensoittaja Eija Kankaanranta ja rumpali Mika Kallio. Tämä projekti kulki Elektro GT:n rinnalla jonkinlaisena rinnakkais- tai referenssityönä. Molemmat musiikit tulevat samanlaisesta laarista, mutta eri asioita korostaen.

Koitan saada Jazz for Utopian julkaistuksi tämän kevään kuluessa. Muuten arki täyttyy lähinnä sovitustöistä. Myöhemmin tänä vuonna on myös tarkoitus tehdä uutta musiikkia Elektro GT:lle.

 

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

 

Jaa somessa