Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Kaisa Huikuri
Kuva: Lauri Laavakari

Moni yritys käyttää musiikkia todella suunnitelmallisesti

Musiikkiluvat.fi huolehtii jatkossa Teoston ja Gramexin taustamusiikkilupien asiakaspalvelusta, myynnistä, markkinoinnista ja laskutuksesta. Uuden yrityksen tavoitteena on helpottaa musiikkia käyttävien yritysten arkea, kun luvan saa keskitetysti yhdeltä luukulta.

Millainen porukka Musiikkiluvat.fi:llä aloittaa?
Musiikkiluvissa aloittaa osaava ja innostunut porukka, jolla on vahva osaaminen ja hurttia huumoria. Musiikkilupien palvelukseen siirtyy toimialamme tuntevia ammattilaisia, joiden kanssa lähdemme yhdessä rakentamaan tehokasta toimintatapaa.

Miltä uuden käynnistäminen tuntuu?
Uuden liiketoiminnan aloittaminen on erittäin motivoivaa ja hauskaa. Olen saanut olla mukana luomassa Musiikkilupien toimintatapoja sekä valmistelemassa toiminnan aloittamista. Esimerkiksi Musiikkilupien toimitilaprojektia on valmisteltu kesästä saakka ja henkilöstö odottaa innolla aloittamista uusissa tiloissa Kampissa.

Mitä olet oppinut uudessa tehtävässäsi?
Olen oppinut paljon musiikin käytöstä ja sen hyödyistä asiakkaiden liiketoiminnassa. Hyvällä musiikkivalinnalla voidaan vaikuttaa asiakkaan kokemukseen ja ostokäyttäytymiseen. Monilla Musiikkilupien asiakkaiden toimialoilla musiikki onkin keskeinen osa liiketoimintakonseptia. Moni yritys käyttää nykyään musiikkia todella suunnitelmallisesti ja vahvistaa sen avulla mielikuvia omasta brändistään.

Mitä Musiikkiluvat.fi tarjoaa?
Musiikkiluvat tarjoaa mahdollisuuden käyttää laillisesti ja vaivattomasti kotimaista ja maailman musiikkia asiakastilassa tai vaikka puhelimen jonotusmusiikkina. Taustamusiikkia liiketoiminnassaan käyttävät yritykset ja organisaatiot siirtyvät Musiikkilupien asiakkaiksi vaiheittain vuoden 2017 aikana. Korvaukset taustamusiikin käytöstä maksetaan musiikin tekijöille ja kustantajille jatkossakin Teoston kautta.

Millaisia kehityskohteita näet taustamusiikin tarjoamisessa?
Musiikkiluvat.fi tulee tarjoamaan vuoden 2017 alusta modernin lupakaupan verkkopalvelussaan. Asiakkailla on mahdollisuus hallinnoida omia tietojaan ja hankkia uusia musiikkilupia verkkopalvelusta. Asiointi tehdään helpoksi ja asiakkaan käyttökokemukseen on kiinnitetty paljon huomiota. Musiikkiluvat panostaa entiseen tapaan myös henkilökohtaiseen palveluun asiakaspalvelun ja aluevastaavien toimesta. Tavoitteena on tehdä Musiikkiluvista monikanavainen palveluyritys, joka hyödyntää digitaalisuuden tarjoamia mahdollisuuksia.

Milloin viimeksi kiinnitit huomiota taustamusiikkiin?
Se oli Kampin keskuksessa, jossa rytmikäs musiikki soi arki-iltana melko kovalla volyymillä. Musiikin tempo sopi kiireisenä kulkevien ihmisten rytmiin ja minulle jäi musiikkista hyvin positiivinen tunne.

Jaa somessa