Siirry sisältöön
Kirjoittaja: -
Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Timo Karvinen

Musiikkia!-näyttelyssä rockstarojen treenikämppämuistoja

Hakasalmen huvilan Musiikkia!-näyttelyssä on esillä runsaasti kuvia, videoita ja muisteluksia helsinkiläisistä treenikämpistä. Tunkkaisuus, mukavuuksien puute ja naapurien valitukset eivät soittoa haitanneet, ja viihdyttiinpä treenikämpillä joskus muutenkin, juhlittiin ja vokoteltiin tyttöjä. Yleisökin saa mieluusti jakaa treenikämppämuistojaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Näyttelyä valmistellessa Helsingin kaupunginmuseo keräsi yhteistyössä Teoston ja Jazz & Pop Arkiston kanssa laajan aineiston sekä entisajan että nykypäivän treenikämpistä Helsingissä. Näyttelyosaston lisäksi Helsingin treenikämppien historiasta syntyi artikkeli Musiikkia!-kirjaan, jota on saatavilla Hakasalmen huvilasta.

Musiikkia!-näyttelyssä tarjotaan välähdyksiä musiikin moninaisuudesta ennen ja nyt. Kävijä saa testata musiikkimakunsa, jännittää kansakoulun laulukokeessa ja opetella menuettia.

Huvilassa on myös useita iltakonsertteja. Konserttiohjelman löydät tapahtumakalenterista. Jos haluat pitää oman konsertin huvilassa, lue lisää konserttien järjestämisestä.

Näyttely on avoinna 8.1.2017 saakka. Treenikämppätilaisuus alkaa klo 13.00. lauantaina 16.1.

Musiikkia! Kaupungin soivat muistot
Hakasalmen huvila, Mannerheimintie 13b
Avoinna: ti–su klo 11–17, to klo 11–19.
VAPAA PÄÄSY

Jaa somessa