Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Heikki Jokinen
Kuva: Timo Kirves

Ninni Poijärvi kulkee juurimusiikin tietä pitkin

Syyskuussa ilmestynyt Ninni Poijärven neljäs soololevy ”Tie” on hiukan erilainen kuin mitä hän on tottunut tekemään.

”Aikaisemmat ovat selvemmin juurimusiikki- ja country-vaikutteisia”, Poijärvi kertoo.

”Yleensä soitan viulua, nyt uskaltauduin soittamaan ensimmäisen kerran levytystilanteessa pianoa. Se muuttaa jonkin verran sävellysteni luonnetta.”

Poijärvi soittaa kyllä levyllä edelleen läheisintä soitintaan viulua, sen lisäksi alttoviulua, haitaria, banjoa ja saksofonia.

Uusi levy jatkaa siitä mihin edellinen levy Virta päättyi. Jo etukäteen julkistetussa kappaleessa Yö pettävällä jäällä on sävyjä rumbasta yhdessä suomalaisen melankolian kanssa.

”Kuljen edelleen mielelläni juurimusiikin nimekkeen alla. Minulle se on laaja käsite sisältäen muun muassa folk-, blues- ja country-musiikin. Pidän siitä terminä, juurimusiikki on juurevaa, akustista ja herkkää mutta myös sopivasti rosoista.”

Levyyn liittyy syyskuussa Lapista alkava keikkakiertue. Osa keikoista on yhteisiä uuden levyn itsekin julkaisevan Edu Kettusen kanssa. ”Näillä keikoilla ei ole tarkkaa kaavaa, se vaihtelee kumman musiikkia soitamme kulloinkin enemmän.”

Pari keikkaa tehdään erikoisena yhteistyönä. Michelin-tähdellä kruunattu Markus Aremo kokkaa ja Ninni Poijärvi sekä hänen miehensä Mika Kuokkanen musisoivat. Keikkakiertueen huipennus on 9. lokakuuta Espoon Sellosalissa. Se on samalla kertaa levyn julkaisukonsertti sekä Poijärven 40-vuotispäivän juhla.

Ninni Poijärvi tekee itse musiikin ja tekstin suureen osaan kappaleistaan. Tie-levylle tulevista noin puolet on hänen kynästään. Muut tekijät ovat Inka Nousiainen ja Mika Kuokkanen. Lisäksi mukana on yksi J.Karjalaisen kappale.
 

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Lue myös:
”Hyvässä sanoituksessa kiteytyy pieneen tilaan jotakin suurta” ­­­­- Haastattelussa Manna, Eeppi Ursin ja Eija Hinkkala.
”Voisiko musiikille keksiä uusia käyttötapoja” – Anni Mattilan blogaus yllättävistä innovaatioista.
”Varmuus on huojuva käsite” – Haastattelussa kokenut musiikintekijä Samuli Laiho.

 

Jaa somessa