Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Jussi Suvanto
Kuva: Jussi Suvanto

Suomalaisen musiikin viikko jatkuu meillä myös ensi viikolla

Suomalaisen musiikin viikkoa on tällä viikolla vietetty kolmatta kertaa. Toistaiseksi ihmisten tietoisuus kyseisestä teemaviikosta on jäänyt ehkä kohtuuttoman pieneksi, vaikka syitä isompaankin rummutukseen olisi. Kotimainen musiikki voi tällä hetkellä paremmin kuin milloinkaan aiemmin.

Kuin tilauksesta, Suomalaisen musiikin viikon kunniaksi, ovat kotimaiset artistit ja yhtyeet valloittaneet nyt kaksi viikkoa peräkkäin albumilistan top10-sijat. Väkevää.

Kotimaisen musiikin huippumenestyksen syyt ovat monen asian summa. Radiot veivaavat kotimaista poppia nyt tuelta ja tarjonta on laadukasta ja monipuolista. Hyvää kotimaista musiikkia tehdään kaikille eri kohde- ja ikäryhmille. Levy-yhtiöt ja artistit tekevät rohkeita ja aivan uudenlaisia ulostuloja, joista viimeisin oli Jenni Vartiaisen Terra-levyn tiimoilta toteutettu Radio Aalto –yhteistyö, jossa Aalto muuttui päiväksi Radio Terraksi. Televisiosta nähdään entistä enemmän musiikin viihdeohjelmia ja artistit ovat olleet edukseen esillä niin jäällä, parketilla, kuin punaisissa pyörivissä tuoleissa. Kaikesta on nähtävissä luottamus, uskallus, ylpeys ja ammattitaito. Anteeksi ei pyydellä kun siihen ei ole syytä.

Keskiviikon Radio Suomipopin viikoittaisessa ohjelmakokouksessa oli riehakas tunnelma. Finnpanelin toimittamat käppyrät syyskuun ja heinä-syyskuun ajanjaksojen kuuntelijaluvuista kertoivat samaa tarinaa kotimaisen musiikin kasvavasta suosiosta. 1 100 000 viikkokuuntelijaa levensi entisestään tekijöiden jo yhdeksän kuukautta kestänyttä hymyä. Tasan vuosi sitten kanavan viikkotavoittavuus pyöri 850 000 kieppeillä, kasvu kanavan kuuntelijaluvuissa on siis ollut historiallisen kova.

Ilolla olemme saaneet seurata läheltä miten Cheek ja PMMP täyttävät jäähalleja, miten kotimaiset artistit dominoivat Suomen Virallista Albumilistaa ja miten viikosta toiseen saamme pöydällemme uutta upeaa kotimaista musiikkia. Olemme nyt ensimmäistä kertaa hengessä mukana Musiikkituottajat ry:n organisoimassa Suomalaisen musiikin viikossa. Ollaan varmasti jatkossakin ja itse asiassa taajuudella pyörivissä spoteissa kerromme, että meillä viikko jatkuu myös ensi viikolla ja sitä seuraavalla ja niin edelleen…

Kanavan tekijöinä haluamme kiittää kotimaisen musiikin tekijöitä, ilman teitä emme olisi matkalla Suomen kuunnelluimmaksi radiokanavaksi.

Teksti: Jussi Suvanto
Ohjelmajohtaja, Radio Suomipop & Radio Aalto

Jaa somessa