Siirry sisältöön
Kirjoittaja: JRP Records
Kuva: -

Suomalaiskaksikko Peltoniemi & Rintapää Toto/Chicago –projektissa

”Tämä on herkkää puuhaa ja kyse on pitkistä ajallisista kaarista – yhteistyö, oikea sisältö, verkostoituminen ja henkilökohtaiset suhteet avainhenkilöihin ovat kaikki kaikessa”, toteaa tuottaja Janne Peltoniemi.

”Olemme pystyneet tarjoamaan sisältöä, joka kiinnostaa kansainvälisiä toimijoita riittävästi. Usein laiha substanssi on pullonkaula tämän tyyppisissä genreissä, jotka nojaavat valtavasti aitoon käsityöhön sävellys- ja tuottamisprosesseissa”, selventää Peltoniemi. Friestedtin edellisellä levyllä ”Williams-Friestedt” Janne Peltoniemi oli myös mukana säveltäjänä ja soittajana elokuvatyylisellä kappaleellaan ”Going Home” (2011).

JRP Records:in ovat perustaneet Janne Peltoniemi ja Raine Lonnakko, ja yhdessä Petri Rintapään kanssa verkostoja on luotu vuosien varrella USA:aan ja erityisesti Kaliforniaan, jossa West Coast –musiikkityyli on syntynyt jo vuosikymmeniä sitten.

”Perustimme Kokkolassa 1980 –luvulla Mango Machine –yhtyeen, jonka tyylilliset fuusio-jazz juuret vievät tämän West Coastin ytimeen. Kuuntelimme tuolloin paljon Koinoniaa, David Fosteria, Ritenouria, Coreaa, Yellowjacketsia ja Mezzofortea. Sieltä saimme vaikutteita jo sen aikaisiin omiin biiseihin, sitä rataa olemme jatkaneet nyt vuosien jälkeen. Tunnemme tyylin dna:n melko hyvin. Juuri tämä luo meille mahdollisuuksia”, Petri Rintapää kertoo. ”Tämän päivän tilanne on jotakuinkin toteutunut unelma, ja nyt julkistettava levy avaa meille toivottavasti edelleen taas uusia mahdollisuuksia”, Janne Peltoniemi lisää.

Levyn tuottajana toimivat Peter Friestedt, Bill Champlin, Joseph Williams & Ingmar Åberg. Mukana on myös maineikkaita studiomuusikkoja, mm. Steve Porcaro (Toto) ja Grammy-voittaja Randy Goodrum.

Kuuntele kappale: ARIA

Jaa somessa