Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Lauri Laavakari & Kaisa Huikuri
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Teosto-palkinto jaetaan ensi viikolla – tutustu ehdokkaisiin!

Teosto-palkinnon esiraati on valinnut palkintoehdokkaiksi viisi upeaa ja erilaista teosta. Tutustu tekijöihin haastatteluiden ja videoidemme avulla. Voittaja julkistetaan torstaina 14.4.2016. Mikä teoksista on suosikkisi? Kerro somessa: #teostopalkinto

Ikuinen valo – folkahtavaa poppia onnesta ja haikeudesta

”Biisit liittyvät pitkälti luopumiseen. Mutta myös onneen, joka tässä elämässä on”, Laura Moisio pohtii. Jarno Takkumäki ja Laura kertovat, että levyn tematiikka vaikutti vahvasti sovittamiseen ja tulkintoihin.
» Lue lisää

Malarian pelko -levyllä raa’at biitit tukevat lyriikkaa

Palkinnon esiraadin mukaan Paperi T:n soolodebyytillä kuullaan sellaista pidäkkeetöntä erolevyn vimmaa, mikä ei välttämättä toistu. Haastattelussa Kalifornia-Keke, Paperi T ja Khid.
» Katso haastattelu

Sanguis, Meus Mama! -levyllä jouhikko kohtaa bluesin ja popin

Pekko Käpin ja K:H:H:L:n levyä luonnehditaan kauniiksi, viattomaksi, hypnoottiseksi ja voodoo-henkiseksi. Teostoryn videohaastattelussa hyväntuulinen ryhmä kertoo, miten kansainvälisesti kiinnostusta herättävä levy sai alkunsa.
» Lue lisää

Autuus käsittelee uskonnollista väkivaltaa

Autuus-teoksen taustalla on historiallinen tragedia, tositarina veljessurmasta. Autuus on Antti Auvisen esikoisooppera, jonka libreton on laatinut Harry Salmenniemi.
» Lue lisää

Bullhorn-levyn tunnelma vetää kuulijan mukaansa

Verneri Pohjolan Bullhorn-levy soi kauniisti ja voimallisesti. Pohjola kertoo levyn käsittelevän erilaisten tunteiden yhteensovittamista. Yhtäältä ahdistuneisuutta, jota maailmassa tapahtuvat levottomuudet synnyttävät ja toisaalta onnellisuutta, joka kumpuaa omakohtaisesta pienemmästä elämänpiiristä.
» Lue lisää

Löydät myös kaikki videohaastattelut Teoston Youtube-kanavalta.

Kuuntele ehdolla olevia teoksia (pl. Autuus) Spotifyssa:

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Jaa somessa