Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Johanna Laitinen
Kuva: Jussi Helttunen

Teosto-palkintoehdokas 2022: Sir Liselot – Maniduros

Sir Liselotin Maniduros on vastustamattoman hysteerinen kokoelma popmusiikkia, joka poukkoilee sekä tyyliensä että aiheidensa puolesta moniin suuntiin – uskaliaasti, yllätyksellisesti ja humoristisesti. Teoksen äänelliset ratkaisut ovat kotikutoisia, mutta rikkaita ja tuoreita: Maniduros on ajassa kiinni, mutta kuulostaa täysin omaperäiseltä. Kun Liisa Tanin luomaan maailmaan on kerran päässyt sisälle, sieltä ei halua enää pois.

Teosto-palkinnon esiraati nimesi tämän vuoden ehdokkaaksi Liisa Tanin eli Sir Liselotin sävellykset ja sanoitukset levyllä Maniduros, jonka Tani julkaisi omakustanteena loppukesästä 2020. Levy huomioitiin vuoden 2020 Emma Gaalassa Kriitikoiden valinta -ehdokkuudella.

”Maniduros on kokonaisuus, jossa on eri genreillä leikitteleviä biisejä. Teos otti nimensä kirjoitelmasta, jonka teimme ala-asteella parhaan kaverini Nooran kanssa. Sen nimi oli Maniduros. Oltiin hirveitä Taru sormusten herrasta -faneja, ja Maniduros oli kuin bootleg siitä”, Liisa Tani kertoo.

Lapsuutensa kokemuksista inspiroitunut Tani kuvailee musiikkinsa tyylilajia kokeelliseksi popiksi.

”Levyllä on paljon sellaisia biisejä, missä olen vaan mennyt tietokoneelle ja alkanut läimiä asioita sinne. Yhdestä asiasta on tullut mieleen toinen ja sitten se on siihen kasaantunut.”

Tanilla onkin aloitteleville musiikin tekijöille yksinkertainen viesti.

”Haluan sanoa, että kaikki pystyy tekemään mitä vaan. Ei ole vaikeaa tehdä itse, jos haluaa tehdä itse. Nykyään on myös ilmaisohjelmia, joilla pystyy tekemään tosi hyvin (musiikkia) kotona.”

Katso ja kuuntele lisää Sir Liselotin ajatuksia haastatteluvideostamme!

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Kuka voittaa Teosto-palkinnon 2022?

Vuoden 2022 Teosto-palkintoehdokkaat valittiin poikkeuksellisesti kahden vuoden eli 2020–21 aikana julkaistuista tai kantaesitetyistä kotimaisista sävelteoksista. Myös voittajien kesken jaettava summa on sen historian suurin: jaossa on yhteensä 60 000 euroa.

Vuodesta 2003 lähtien, nyt 17. kerran jaettava Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Katso kaikki Teosto-palkintoehdokkaat tästä.

Jaa somessa