Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Pasi Kostiainen
Kuva: AJ Savolainen

Teosto-palkintoehdokas Color Dolorin levy käsittelee rakkautta eri näkökulmista

Color Dolor -yhtyeen albumi Love on yksi tämän vuoden Teosto-palkintoehdokkaista.

Muusikko, musiikkitoimittaja Arttu Tolosen johdolla toiminut esiraati toteaa valintaperustelussaan muun muassa näin: ”Albumi on mielenkiintoinen kokonaisuus, joka koostuu sekä häkellyttävän hienoista ja paikoin jopa röyhkeistä pop-kappaleista että pienieleisistä teoksista, jotka muistuttavat enemmän äänimaisemaa kuin perinteistä laulua.”

Color Dolorin muodostavat Stina Koistinen ja Nicolas ”Leissi” Rehn. He vastaavat sekä ehdokaslevyn sanoituksista, sävellyksistä että sovituksista.

Love on yhtyeen kolmas albumi. Ja ensimmäinen, jonka Koistinen ja Rehn tekivät kahdestaan. Keikoilla kaksikolla on apunaan muita muusikkoja, mutta studiossa he toimivat nyt duona ja pitävät työryhmän kutistamista hyvänä ratkaisuna. Sekin osoittautui toimivaksi, että studio rakennettiin mökille Sipooseen.

Millaisessa seurassa koette albuminne olevan Teosto-palkintoehdokkaana?

”Hyvässä seurassa! Olen iloinen, että raati on kuunnellut levyämme ja valinnut sen ehdokkaiden joukkoon. Se on ihan mieletön kunnia”, Koistinen sanoo.

Minusta on ihanaa, että ehdokkaina on niin sekalainen seurakunta, Koistinen sanoo.

”Minusta on ihanaa, että ehdokkaina on niin sekalainen seurakunta.”

Miten Love-albumin syntyyn vaikutti sen tekeminen kesämökillä?

”Kun olimme mökillä, pystyimme keskittymään tähän. Ei voinut sopia muita tapaamisia, vaikka bänditreenejä. Ympäristö oli myös luovuutta ruokkiva: keväällä olimme mökillä viikon ajan, ja linnut lauloivat paljon. Syksyllä taas satoi melkein koko ajan”, Koistinen kertoo.

”Aikaa oli enemmän kuin studiossa olisi ollut. Pystyimme heittäytymään tekemiseen ja antamaan tilaa sattumille ja vahingoille. Ne ovat usein luovimpia ratkaisuja, lopputuloksen kannalta kaikkein tärkeimpiä. Kahdestaan tehdessä ilmapiiri myös rohkaisi esittämään kaikki ideat. Minulla oli jonkin verran biisiaihioita jo etukäteen. En ollut kuitenkaan aiemmin pahemmin edes säveltänyt, saati äänittänyt ja tuottanut biisejä levylle. Nyt ehdotin Stinalle, että tahtoisin yrittää. Ehkä siitä kokemattomuudesta syntyi jollain tavalla hyvää kitkaa siihen tekemiseen”, Rehn sanoo.

Mitä halusitte kertoa rakkaudesta Love -albumilla?

”Halusimme käsitellä rakkautta vähän eri näkökulmista kuin yleensä. Yksinäisyyden näkökulmasta, yhteisöllistä rakkautta miettien – romanttista rakkautta käsitellään vain yhdessä kappaleessa. Lisäksi sanoituksissa pohditaan suhdetta jumalaan. Myös ystävät ovat aina olleet minulle tärkeitä, ja halusin kirjoittaa henkilökohtaisesti”, Koistinen kertoo

Mitä teette seuraavaksi?

”Tuon levyn laulut saatiin valmiiksi 2017. Sen jälkeen on tarkoituksella pidetty taukoa biisinteossa. Mutta nyt keväällä alamme taas kirjoittaa biisejä”, Koistinen sanoo.

”Ehkä lähdemme taas mökille”, Rehn vahvistaa.

Kuuntele Love-albumi Spotifyssa

Teosto-palkintoehdokkaina seitsemän teosta

Teosto-palkintoehdokkaiksi on valittu tänä vuonna seitsemän teosta. ”Tänä vuonna taidemusiikki ja omintakeiset tulkinnat siitä, mitä on pop, tuntuivat erityisen vahvoilta alueilta”, palkinnon esiraadin puheenjohtaja Arttu Tolonen toteaa. Lue lisää ja kuuntele ehdokkaina olevia teoksia: Teosto-palkintoehdokkaat keväällä 2019

Jaa somessa