Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Musiikkikustantajat
Kuva: -

Vuoden biisi on Sannin 2080-luvulla

Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi tänään musiikintekijöitä neljässä eri sarjassa.

Vuoden biisin 2080-luvulla ovat kustantaneet HMC Publishing sekä Fried Publishing. Jukka Haarma toteaa perusteluissaan, että Sannin 2080-luvulla on tarina erosta ja nuoruudesta. Se kertoo sekä tämän päivän epävarmuudesta että uskosta huomiseen. Kappale on kiehtova yhdistelmä musiikin ”kepeyttä” ja parisuhteen vakavuutta.

”Kukaan ei voi tietää kauanko tämän ansaitun hittibiisin tenho kestää, mutta vahva arvioni on, että vuosikymmeniä.”

Vuoden taidemusiikin säveltäjänä palkittiin Olli Kortekangas (kustantaja Fennica Gehrman), joka on 1980-luvulta lähtien kuulunut maamme keskeisiin säveltäjiin ja luonut monipuolisen ja rikkaan tuotannon. Vaikka Kortekangas on kirjoittanut hienoja soitinteoksia, raati totesi, että hän on omaperäisimmillään vokaalisäveltäjänä. 

Vuoden kevyen musiikin tekijänä palkittiin Thomas Kirjonen (Elements Music Oy), jonka raati totesi luoneen täysin uudenlaisen äänen suomalaiseen kevyeen musiikkiin. ”Kirjosessa on hämmästyttävää monipuolisuutta ja ristiriitaisuuttakin, tämmöisiä tyyppejä ei tehdä, ne syntyy!”.

Taidemusiikin ja kevyen musiikin palkinnot valittiin kustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suoritti ulkopuolisista asiantuntijoista koottu raati.

Vuoden vientiteosta sai palkinnon Janne Hyöty (Sugar House Publishing). Hyöty on ollut menestyksekkäimpiä suomalaiskirjoittajia Japanin markkinoilla jo useamman vuoden ajan, ja tänä vuonna Hyödylle myönnettiin tuplaplatinalevy japanilaisen Arashin singlebiisistä ”Endless Game”. Lisäksi Arashin albumi ”Love” toi Hyödylle triplaplatinalevyn yli 750 000 kappaleen myynnistä.

Vientipalkinnon saajasta päätti Suomen Musiikkikustantajat ry:n hallitus Music Finlandin ehdotusten pohjalta.

Suomen Musiikkikustantajat ry:n palkinnot valittiin nyt toista kertaa.

Jaa somessa